avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Greseala de redactare promisiune bilaterala de vanzare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Greseala de redactare promisiune bilaterala de vanzare cumparare

Am facut luni un contract cu promisiune bilaterala de vanzare cumparare in care actul este redactat .eu cu fratele meu suntem vanzatori acestui apartament iar in act scrie suma. de ...... se va vira prin virament bancar in contul promitatorilo cumparatori la data incheieri contractului de vanzare in forma autentica si suma de ....se va achita prin virament bancar in contul promitatorilor cumparatori la data de 24 septembrie . sunt doua parti de bani una marti pe 11 august si una pe 24 septembrie .se poate ca acest contract cu aceasta greseala sa se fi facut cu buna stinta (sa ma fraiereasca si sa-mi ia casa ).ce clauze pot pune eu acum sa fiu sigura ca pe 24 imi da restul de bani ,daca eu le fac inainte contracut de vanzare cumparare.... va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: diana8619 , utilizator 23:39, 8 August 2015
wow... adica cumparatorul isi vireaza banii tot lui?? :O

Daca actul respectiv a fost incheiat la notar, atunci este simplu: mergeti la notarul respectiv sa faca o incheiere de rectificare a erorii materiale.
toata greseala cum spun ei o fi cu buna stinta ,ca practic cumparatorul mi-a dat 4000E ,adica casa se vindea cu pretul asta daca nu vedeam .ma intreb daca chiar a vrut sa faca aceasta greseala pentru ami lua casa cu pretul de 4000e
De regula contractul de vanzare/cumparare se incheie la data platii restului de pret.

Din cate inteleg in promisiune este prevazut ca se va incheia contractul de v/c la data primirii avansului urmand sa primiti ulterior restul de pret.

In promisiune nu este trecut pretul imobilului (X EUR ) si ca veti primi avans 4000 EUR in 11 aug. iar diferenta de pret o veti primi in 24 sept?

De regula avansul se primeste la incheierea promisiunii bilaterale si nu dupa o perioada de la semnarea promisiunii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 August 2015
cyan, moderator
La promisiunea bilaterala de vanzare cumparare s-a dat suma de 4000e urmand ca pe 11 august cand se face vanzare cumpararea 16000e iar pe 24 septembrie 2000e dar la promisiunea bilaterala de vanzare sau redactat actele gresit se va vira prin virament bancar in contul promitatorilo cumparatori la data incheieri contractului de vanzare in forma autentica si suma de ....se va achita prin virament bancar in contul promitatorilor cumparatori la data de 24 septembrie . sunt doua parti de bani una marti pe 11 august si una pe 24 septembrie .iar tot acest act sa facut la notar
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 August 2015
diana8619, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare incheiata la notariat ... insresuma insresuma Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare incheiata la notariat fara transfer de bani ca avans. Ce se intampla in cazul in care, cel care doreste cumpararea ... (vezi toată discuția)
Avans imobil Mihai. 13 Mihai. 13 Ce suma maxima se poate da sub forma de avans pentru locuință, sub forma de înțelegere bilaterala. Fără a merge la notar sau a face virament bancar (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare cumparare v.s precontract simona.elisa simona.elisa Buna ziua, m-ar interesa si pe mine care este diferenta daca exista unu intre o promisiune de vanzare cumparare si un precontract. Vreau sa achizitionez un ... (vezi toată discuția)