avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata de reparatii comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata de reparatii comune

buna ziua ,
detin un apartament la etajul 2 intr-un bloc cu 4 etaje plus mansarda, recent am aflat ca am de plata o suma de bani catre asociatie in urma unor reparatii . in ce constau aceste reparatii: din subsolul blocului s au furat apometrele de apa cele generale aferente scarii, tin sa mentionez ca eu sunt bransat individual la apa cu alte cuvinte apometrul meu se afla inaintea apomentrului general. odata cu furtul apometrului general mi a fost furat si apometrul meu, pe care am fost nevoit sa mi l platesc cu tot cu montaj. iar acum cei din asociatia de proprietari imi impun sa platesc si cota parte ptr cel general sustinand ca sunt bunuri comune. este legal asa ceva , ptr ca eu nu consider ca este corect?
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ergs , utilizator 11:54, 10 August 2015
Da,pentru asta exista asociatie de proprietari.Deciziile sunt luate de asociatie pentru toti locatarii.
Nu. Nu trebuie sa contribuiti la plata acelui apometru care nu este al dumneavoastra.
Acum cativa ani furnizorul de apa a obligat asociatiile din zona noastra sa preia in gestiune toti consumatorii de apa atat persoane fizice cat si juridice. Pana atunci erau in asociatia noastra mai multe spatii comerciale ce aveau apometre separat si contracte separat cu furnizorul iar asociatia avea contract separat numai pentru proprietarii de apartamente. Daca se intervenea la apometrele ce nu erau in gestiunea asociatiei, nu era treaba asociatiei, la fel cum daca se intervenea la apometrele asociatiei nu era treaba celor ce aveau apometre separate si contracte separate. Si asta se referea atat la consum cat si la inlocuirea de apometre, repartia instalatiei...
Fiind obligati sa-i preluam, s-au facut atunci modificariu ale instalatiei de alimentare la subsol si atat proprietarii de apartamente cat si agentii economici ce erau separati pana atunci, sunt acum alimentati prin acelasi apometru general si asociatia gestioneaza atat consumul cat si reparatiile instalatiei comune.
Exista totusi o exceptie. Un singur agent economic mic, nu-mi explic de ce, a ramas separat, cu contract separat direct cu furnizorul. Are apometrul in acelasi subsol cu asociatia dar asociatia nu gestioneaza consumul acestuia, nu participa la intretinerea instaltiei de alimentare a acestuia, nu ne intereseaza cand isi schimba apometru sau ce face cu el. E separat si e treaba lui daca-i fura cineva apometrul, dar practic nu are cum pentru ca subsolul este incuiat de asociatie.
Frumos raspuns @adriantot. De ce nu stergeti raspunsul gresit dat inaintea dvs.?
va multumesc ptr raspuns, as dori daca se poate sa imi spuneti si mie care este legea care reglementeaza aceste "bunuri comune", totusi traim in romania si tot pagubitul trebuie sa vina cu demonstratii si argumente. multumesc anticipat.
Proprietatea comuna este descrisa in acordul de asociere - document care a stat la baza infiintarii asociatiei de proprietari.
In cazul dv. aveti o exceptie si e de vazut daca v-ati montat apometrul dv. individual dupa ce a fost montat cel comun.
Ce vreau sa spun este ca dv. aveti o cota-parte indiviza din toata proprietatea comuna asa cum era la momentul cand ati cumparat apartamentul sau s-a montat apometrul comun.
Daca v-ati deconectat de la reteaua comuna a blocului, ati ramas totusi proprietara unei cote-parti din instalatia de apa, inclusiv contorul comun, nu v-ati vandut acea cota-parte. Ca v-ati imbunatatit contidiile adaugand o instalatie proprie, asta nu v-ar exonera de plata cheltuielilor pentru proprietatea comuna.

Daca apometrul dv. a fost montat inainte sau in acelasi timp cu contorul de bransament al blocului, atunci nu mai aveti cota-parte indiviza la acest contor.

Alte discuții în legătură

Pierderi de apa LucianSandu LucianSandu Buna ziua Daca ma puteti lamuri cu o problema... Asociatia de proprietari are pierderi la apa si aceste pierderi se pun la plata pentru fiecare ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor la asociația de proprietari: cum se plătesc pierderile de apă și reparațiile de la subsol dacă sunt proprietari cu coloană de alimentare individuală? CAlexandraRaluca CAlexandraRaluca Buna seara! Problemele noastre , ale locatarilor, au început în luna iulie când o țeavă de la subsolul blocului s a spart. Că prin minune după părerea ... (vezi toată discuția)
Bransament apanova cristianfluturas cristianfluturas bloc cu 2 scari ( 19 ap.pe scara ) si fiecare scara avind asociatie de prop. apanova refuza sa instaleza la scara 2 apometru si inregistreaza consumul pe tot ... (vezi toată discuția)