avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenzi de circulatie centura de siguranta
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenzi de circulatie centura de siguranta

cine trebuie sanctionat pentru nepurtarea centurii de siguranta de pasager adult?
Pasagerul
si pe mine de ce ma amendat politistul,fiind conducator auto?Nu am semnat pv si nu am de gand sa platesc.
Conform noilor reglementari rutiere soferul este responsabil,el avea obligatia sa impuna pasagerului sa fixeze centura de siguranta
In cazul in care pasagerul este minor.resonasbilitatea revine conducatorlui auto.
Daca pasagerul este adult,atunci pasagerul suporta consecintele.
Ultima modificare: Duminică, 9 August 2015
Romulus43, utilizator
Indiferent de motivul pt care se aplica o sanctiune contraventionala,faptul ca semnati sau nu pv nu are nici o relevanta,semnati pv si solicitati sa se consemneze obiectiunile dvs.Nesemnarea pv este un fel de legenda urbana asa cum am mentionat nu va asigura nici un avantaj in vederea unei eventuale contestatii.Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestarea si anularea pv de amenda ambulanta cu sistem luminos si sonor defecte andraf andraf Conducand o ambulanta ce avea sistemul luminos si sonor defect, am fost oprit de agentul de politie pentru depasirea vitezei pe drumul respectiv. I-am explicat ... (vezi toată discuția)
Amenda din razbunare daianap daianap Buna ziua, as dori sa primesc un sfat in legatura cu ce as putea face sa mi se faca dreptate in urmatorul caz: avand masina parcata pe partea stanga a ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera pasager cu permis suspendat vasi_23 vasi_23 buna dimineata ! sunt in situatia unui fapt mai mult ca sigur deosebit In data de 6 februarie mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 30 de ... (vezi toată discuția)