avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Culpa comuna
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Culpa comuna

Buna ziua,

Am fost implicat intr-un accident, politia a stabilit ca e culpa comuna. Am fost amendati amadoi, pe PV meu e trecuta polita mea de asigurare iar din citirea procesului reiese doar culpa mea. Din cate am inteles in cazul culpei comune beneficiez de 50 % despagubiri din partea asiguratorului lui si invers. Problema e ca nu am schimbat copiile RCA, mai mult el e sofer, in momentul respectiv fiind cu masina de firma. Ce pot face sa intru posesia unei copii a asigurari lui pentru repararea masini?
Cel mai recent răspuns: G V , Consultant asigurari 07:58, 14 August 2015
Cand ati avut evenimentul rutier nu ati facut schimb de numere telefon cu celalalt participant la eveniment ?
Incercati sa contactati agentul de politie responsabil,care poate interveni ,poate contacta telefonic partile implicate in eveniment
Am vorbit cu el la telefon, dar omul se pregatea sa plece in cursa in afara tari, Am incercat sa intru in contatct cu firma la care lucreaza, le-am trimis un mail pe adresa de office, dar pana cum fara raspuns. O sa incerc si la politie.
Buna ziua,
Pentru a va prezenta la asigurator pentru despagubiri nu aveti nevoie de copia dupa polita RCA. Daca nu stiti firma de asigurari la care este asigurat consultati baza de date CEDAM. Intrati pe CEDAM si introduceti numarul de inmatriculare al masinii, data accidentului si astfel aflati unde este asigurata masina respectiva. Cu procesul verbal si autorizatia de reparative va prezentati la asiguratorul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinovatul unui accident rutier refuza sa imi dea copia politei rca Cornea444 Cornea444 Am fost implicat intr-un accident rutier in care nu m-i s-a acordat prioritate, agentul de politie constatand acest fapt. Evenimentul s-a produs astfel: In ... (vezi toată discuția)
Rca expirat Ghiulya Ghiulya Buna ziua Am avut un accident cu masina saptamana trecuta, m-am tamponat cu o alta,fara sa rezulte victime ci doar ne-am avariat masinile amandoi. Am fost de ... (vezi toată discuția)
Asiguratorul hotaraste culpa comuna snake65 snake65 La inceputul lunii iulie am fost implicat intr-un accident de masina. Cel cu care am intrat in coliziune si-a recunoscut vinovatia, sens in care a formulat o ... (vezi toată discuția)