avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Am o problema, tatal meu a murit in 1989, noi nu am deschis succesiune dupa moartea lui. Ce trebuie sa fac pentru a deschide succesiunea acum? Masa sucesorala este compusa doar de o masina.
Cel mai recent răspuns: epavelescu , utilizator 23:41, 28 Septembrie 2005
Pentru deschiderea procedurii succesorale notariale, trebuie ca mai intai sa mergeti la primaria localitatii unde tatal d-voastra a avut ultimul domiciliu, cu certificatul de deces, iar de acolo trebuie sa ridicati Anexa 1, cu care va veti prezenta la oricare dintre notarii aflati in circumscriptia judecatoreasca unde a afost ultimul domiciliu al tatalui.
Notarul public va face o programare si va cita toti mostenitorii trecuti in Anexa 1.De asemenea veti afla in acel moment si ce acte mai trebuie sa aduceti( certificat de deces, acte de stare civila pentru toti mostenitorii, actele de proprietate pentru bunurile din masa succesorala, precum si 2 martori, care sa nu fie rude si care stiu exact cati mostenitori sunt si ce grad de rudenie este cu defunctul).
Declarati existenta unei masini......dar trebuie vazut in acte, in concret daca casa in care a locuit tatal nu e pe numele lui, daca nu exista alte bunuri ale sale personale sau dobansite impreuna cu sotia si daca nu exista si un Certificat de Actionar ( majoritatea persoanelor detin unul).
"Citeaza din mesaj"
Multumesc.
Tatal meu a decedat inainte de revolutie si nu are certificat de actionar, alte bunuri nu sunt pe numele sau.
Elena Pavelescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea,speta complicat. loredana marina loredana marina Buna ziua,am si eu o intrebare in legatura cu mostenirea,tatal meu tocmai a decedat pe data de 1.04.2010,fratele meu pe 18.02.2010 iar mama mea pe ... (vezi toată discuția)
Vanzare ap THEODORA30 THEODORA30 parintii mei au cumparat impreuna un ap,mama a murit de 10 ani,acum tata doreste de comun acord cu noi( copii lui)sa vanda ap,trebuie facuta taxa de ... (vezi toată discuția)