avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire nepot
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire nepot

Mama mea a avut un nepot, baiatul surorii ei. Acesta a murit. Cine il mosteneste, in conditiile in care nu are alti apartinatori? N-a fost insurat niciodata, copii nu are, parintii i-au decedat, rudele din partea tatalui au decedat, mai traieste doar mama mea.
Cel mai recent răspuns: Costache Andreea , Avocat 20:16, 10 August 2015
Buna-seara,

In cazul in care defunctul nu are sotie supravietuitoare si nici urmasi si/sau parinti care sa ii fi supravietuit, vor veni la mostenire matusile si unchii acestuia. Acestia din urma vor avea dreptul la o cota egala din masa succesorala ramasa de pe urma defunctului.

La momentul la care veti dezbate succesiune in fata notarului va tb sa veniti cu 2 martori care sa il fi cunoscut pe defunct si sa ateste faptul ca acesta nu are alte rude in viata care sa aiba dreptul de a-l mosteni.

O seara buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prioritate la succesiune emil1702 emil1702 Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: trebuie facuta succesiunea dupa o persoana decedata in 2007(numita in continuare \"persoana\") care a avut un ... (vezi toată discuția)
Sunt fiica sorei unchiului meu decedat in 2019. nu a avut copii ... Lylyca Lylyca Sunt fiica sorei unchiului meu decedat in 2019. Nu a avut copii iar sotia lui a decedat in 2020. In aceasta situatie cine mosteneste bunurile dobandite de ... (vezi toată discuția)
Cum se stabilesc mostenitorii daca decedatul nu are copii, dar traieste mama acestuia? SurduLaurentiu SurduLaurentiu Buna seara, Cum se stabilesc mostenitorii daca decedatul nu a fost casatorit si nu are copii, insa mama acestuia traieste? Multumesc, Alina (vezi toată discuția)