avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Returnarea unor sume salariale incasate nejustificat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Returnarea unor sume salariale incasate nejustificat

Cu circa 4 ani in urma au fost platite salarii la un anumit nivel.
In anul 2015 o echipa de control constata ca o parte de plati s-au efectuat prin incalcarea unor prevederi legale.
Unitatea intentioneaza sa recupereze aceste sume de la salariati.
Este corect ca dupa mai mult de trei ani aceste sume sa fie recuperate de la salariati, care nu au nici o vina privind acordarea, constatata ca fiind ilegala?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:18, 11 August 2015
Potrivit art.256 alin.1 C.mun., salariatul care a încasat de la angajator o sumă nedatorată este obligat să o restituie.

Art.268 C.mun.
(1) Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate:
............
c) în termen de 3 ani de la data naşterii dreptului la acţiune, în situaţia în care obiectul conflictului individual de muncă constă în plata unor drepturi salariale neacordate sau a unor despăgubiri către salariat, precum şi în cazul răspunderii patrimoniale a salariaţilor faţă de angajator;
...........

Dreptul la acţiune începe să curgă de la data când reprezentantul legal al angajatorului a luat cunoştinţă că s-a produs prejudiciul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare de catre angajator indemnizatie nastere si indemnizatie inmormantare cristina69 cristina69 Buna ziua . Va rog sa imi spuneti daca in situatia in care angajatorul constata ca a acordat unui salariat indemnizatie de nastere si indemnizatie deces in ... (vezi toată discuția)
Spor neacordat la salariu tudor16 tudor16 Se poate acorda retroactiv, din 2008, un spor neacordat la salar daca in perioada 2009-2010 am fost in concediu de ingrijire copil pana la varsta de 2 ani? ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihnă A2CIA A2CIA Bună ziua, Am următoarea situație: un angajat și-a luat la începutul anului toate cele 21 zile de concediu de odihnă cuvenit (a fost plecat în ... (vezi toată discuția)