avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Transfer Cont Bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Transfer Cont Bancar

Buna ziua, am doua conturi la BT, unul in lei iar celalalt in valuta (cont pe care nu l-am folosit in ultima vreme). De cateva luni mi se transfera bani din contul in lei catre contul in valuta. 1 Euro/luna pentru intretinere cont. Este legal ca banca sa opereze acest transfer fara acceptul meu? Mentionez ca nu am primit nicio instiintare care sa ma informeze asupra acestui lucru si nu mi-am dat niciun acord scris.
Cel mai recent răspuns: Cristian Mazilu , Consultant credite si finantari 23:34, 12 August 2015
Buna ziua,
Ca suntem de acord sau nu, banca isi rezerva dreptul sa transfere bani dintr-un cont in altul de la acelasi titular. Numai din depozite nu are dreptul sa retraga bani sau sa transfere in alt cont fara acordul titularului pentru asi recupera restantele pe contul curent. Daca exista comision restant pe unul din conturi si sunt bani disponibili pe celalalt, ca este in lei sau valuta, banca isi recupereaza suma restanta.
Multumesc!
anicring a scris:

Buna ziua,
Ca suntem de acord sau nu, banca isi rezerva dreptul sa transfere bani dintr-un cont in altul de la acelasi titular. Numai din depozite nu are dreptul sa retraga bani sau sa transfere in alt cont fara acordul titularului pentru a-si recupera restantele pe contul curent. Daca exista comision restant pe unul din conturi si sunt bani disponibili pe celalalt, ca este in lei sau valuta, banca isi recupereaza suma restanta.


anicring a scris:

Ca suntem de acord sau nu, banca isi rezerva dreptul sa transfere bani dintr-un cont in altul de la acelasi titular.


Legal, cu totii suntem de acord cu asta, nu o lasa nimeni la voia intamplarii. La deschiderea contului, bancile ne dau de citit/semnat (sau cel putin ar trebui) conditiile generale de afaceri, in care sunt stipulate aceste acceptari - ca suntem de acord sa se acopere automat orice datorie de pe un cont cu disponibilul de pe celelalte conturi, schimburile valutare fiind efectuate automat.

Verificati conditiile generale de afaceri (daca nu le aveti, puteti cere oricand o copie bancii). Acolo v-ati exprimat acceptul.
D-le Cristian, va spun din experienta, cati clienti citesc conditiile generale de afaceri ca aceste conditii sunt f. stufoase si nu sta clientul in banca sa citeasca tot. La deschiderea unui cont consultantul este obligat sa-i inmaneze un exemplar clientului. Nu se citeste continutul nici la deschidere de conturi nici la obtinerea unui credit. Sunt f. putini clienti care le citesc si chiar daca nu ar fi de acord cu ele si au nevoie de bani acepta si asa.

Alte discuții în legătură

Legalitate bubal47 bubal47 Buna ziua! va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: -este legal ca banca sa faca transfer fara acordul titularului dintr-un cont in altul? exemplific ... (vezi toată discuția)
Este abuz din partea unei banci sa iti ia din cont bani fara acordul titularului de cont mady2271 mady2271 Am deschise conturi la banca BRD, unul in lei (alocatie copil) si unul in euro credit prima casa Daca nu platesc creditul in euro pana la data scadenta ... (vezi toată discuția)
Transfer de bani (abuziv) dintr-un cont intr-altul Ihrielle Ihrielle Buna ziua, In data de 8.12.2011, in urma unei extrageri nereusite de la ATM, mi-a fost blocata suma solicitata, insa nestiind acest lucru, am reusit sa ... (vezi toată discuția)