avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... legalitate
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

legalitate

Buna ziua!
va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
-este legal ca banca sa faca transfer fara acordul titularului dintr-un cont in altul?
exemplific situatia:
luna de luna se depune in contul A o suma minima pentru acoperire de credit,din aceasta suma banca a retras si transferat in alt cont B neinchis de peste 4 ani suma pentru administrare ;
de atata vreme nu am stiut de existenta de plata a contului B ,nu am primt nicio somatie.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cristian Mazilu , Consultant credite si finantari 00:24, 11 August 2015
Cazul 1: si contul A si contul B apartin aceluiasi titular

De verificat conditiile generale de afaceri ale bancii. Teoretic, acolo se specifica ca banca poate rambursa orice taxe/comisioane datorate prin compensare cu oricare din conturile clientului.

Cazul 2: contul A si B au titulari diferiti
Nu e legal si normal, faceti sesizare banca / ANPC / instanta.
multumesc;
contul apartine aceluias titular,unde pot sa citesc despre conditiile generale de afaceri ale bancii ?
nu exista posibilitatea ca aceasta restanta infima de 15 lei veche de peste 4 ani,sa fie prescrisa?
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 6 August 2015
bubal47, utilizator
bubal47 a scris:

multumesc;
contul apartine aceluias titular,unde pot sa citesc despre conditiile generale de afaceri ale bancii ?

Solicitati-le la banca - cele valabile la acel moment.

nu exista posibilitatea ca aceasta restanta infima de 15 lei veche de peste 4 ani,sa fie prescrisa?
Va multumesc!

Sanse minime. Pentru ca pe cont au mai fost operatiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer cont bancar talidapop talidapop Buna ziua, am doua conturi la BT, unul in lei iar celalalt in valuta (cont pe care nu l-am folosit in ultima vreme). De cateva luni mi se transfera bani din ... (vezi toată discuția)
Comision de risc elis57 elis57 Am un creditin derulare la BCR. Am inteles ca o data cu intrarea in vigoare a ordonantei 50/2010 banca nu mai trebuie sa-mi perceapa comision de risc. Am ... (vezi toată discuția)
Comisioane bancare craft craft Am primit o poprire de la ANAF pe contul deschis in banca si dupa executarea popririi banca mi-a luat un comision de plata si un comision de administrare a ... (vezi toată discuția)