Va rog sa ma sprijiniti in urmatoarea problema.....Drumul de acces spre locuinta propr. pers trece pe 4 proprietati, deservindu le cu acelas scop de drum de acces, este folosit de peste 50 de ani neavind insa numar top.Intre proprietati sun porti construite cu scopul de a impiedica accesul animalelor de pe o proprietate pe alta. Cun doi dintre vecini au oi, sunt nevoit de fiecare data cind plec sau revin la domiciliu sa deschid4-6 porti, drumul aflindu se in panta. Sund disperat....mai ales pentru sumele care trebuie sa le investesc periodic in autoturism.....disc ambreaj....cabluri frina de mina ...etc.Legal pot face ceva
Faptul că folosiți de 50 de ani același drum nu înseamnă că aveți vreun drept asupra acestuia și să solicitați desființarea porților oamenilor.mai ales că acestea nu sunt încuiate și vi se permite trecerea. cu toate că nu aveți constituit vreun drept se servitute. Aceasta, fiind neaparentă și necontinuă nu se dobândește prin uzucapiune. Doar prin Noul cod, dar se referă la situațiile de după octombrie 2011.
Prin urmare, nu aveți dreptul să solicitați desființarea portilor oamenilor.
Eu nu stiu daca e discontinua sau neaparenta. Pare a exista un drept de servitute, insa e in conditiile de pana acum, nu se poate obtine prin uz o folosinta altfel decat s-a uzitat.
Referitor la deschiderea portilor, le puteti automatiza daca doriti.
Cat despre discuri etc., ar trebui sa desfiintam semafoarele ca sa nu mai erodam frane si discuri? E putin probabil ca cele 4 porti (nu intelegd e unde 6) sa duca la astfel de probleme, exista masini care opresc in cateva pante zilnic in drum spre munca... nu prea pot obtine despagubiri de la angajator si nici chiar de la administratorul drumului. Chiar daca ati purtea demonstra, asta e modul in care ati dobandit trecerea, cu porti.
Dreptul de trecere despre care vorbim este folosit înainte de octombrie 2011 prin urmare este vorba despre o servitute neaparentă și necontinuă , conform art. 622Cod civil Cuza.
Nu este admisibil a se solicita desființarea porților, acestea făcând parte din împrejmuirea proprietăților respectivilor proprietari.și care a existat în permanență Acest lucru ar însemna o încălcare a dreptului de proprietate a respectivilor, a art. 480Cod civil, ar însemna o ingerință în dreptul de proprietate al acestora. Prin urmare, nici o instanță nu va admite desființarea porților, cu atât mai mult cu cât forumistul nu e împiedicat să le folosească.
Daca omul vine acasa zilnic, eu spun ca folosinta e continua. Referitor la aparenta, nu stiu daca exista vreun semn exterior drumului de acces care sa identifice postasului sau distribuitorului de energie ca acea intrare deserveste si proprietatea forumistului care ni s-a adresat, caz in care am putea avea si aparenta folosirii drumului.
Servitutea de trecere este NECONTINUĂ deoarece, arată cartea , că pentru exercitarea ei este nevoie de intervenţia omului, ea nu se poate menţine singură.
Este neaparentă deoarece nu are semne exterioare de existenţă.
Este stabilit prin art. 622Cod civil Cuza.
Se stabileşte prin titlu+act de voinţă, convenţie testament, hotărîre jud. iar în preyent , după 2011+ şi prin uzucapiune(pt. cele începute după intrarea în vigoare a Noului cod=
Drum de acces
sobv99sec
Va rog sa ma sprijiniti in urmatoarea problema.....Drumul de acces spre locuinta propr. pers trece pe 4 proprietati, deservindu le cu acelas scop de drum de ... (vezi toată discuția)
Servitute
andreiamano
am un teren-loc infundat, fac actiune pt stabilire servitute cu primaria.terenul nu este in inventarul domeniului public sau privat si nici in proprietatea ... (vezi toată discuția)