avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Invocarea uzucapiunii in cazul servitutii de vedere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Invocarea uzucapiunii in cazul servitutii de vedere

poate fi acceptata in instanta uzucapiunea in cazul deschiderii in calcanul vecinului a unui geam de cca 1mp situat la cca 1 m de la sol si a unei usi de acces la podul casei, acces care se poate realiza doar utilizand o scara pusa pe terenul meu ?
Cel mai recent răspuns: ContSters363356 , utilizator 15:09, 16 Iulie 2015
nu, nu vad

eventual de aer si lumina

cu scara e si aiureala:((
Servitutea de vedere poate fi dobândită prin uzucapiune fiind o servitute continuă și aparentă- a se vedea art. 623 cod civil Cuza.
Dreptul de acces , chiar mai vechi de 30 ani nu se poate dobândi prin uzucapiune decât prin titlu, convenție între proprietari. deoarece este o servitute neaparentă și necontinuă. Dreptul de acces a fost prin simpla toleranță iar actele exercitate prin toleranța proprietarului sunt precare. -art. 624 cod civil Cuza.
Poate fi considerata servitute de vedere o fereastra de 1 metru patrat deschisa le cca 1 m de la sol ? din cate am citit trebue sa asigure o privire piezisa nu directa, sa fie facute cu scop de aerisire neexistand alte sursa de aer si de asemenea sa fie dschisa cam la inaltimea capului
nu are voie la nici o "privire"

deschiderea trebuie sa fie exclusiv pentru aer si lumina...si pentru acest scop exista materiale de constructii

cu alte cuvinte pt trecerea luminii avem caramizi transparente iar trecerea aerului este/poate fi reglata pe inaltime

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lngradire acces locuinta sobv99sec sobv99sec Va rog sa ma sprijiniti in urmatoarea problema.....Drumul de acces spre locuinta propr. pers trece pe 4 proprietati, deservindu le cu acelas scop de drum de ... (vezi toată discuția)
Probleme vecinatate irinavasiliu irinavasiliu Buna ziua, Sunt proprietar al unei case de locuit, construita in 2008 pe fundatia unei case vechi, pe baza unui proiect, pentru care am autorizatie (de ... (vezi toată discuția)
Fereastra lumina si aerisire pe calcan (ce fel de?) dcgdcgdcg dcgdcgdcg Salutare tuturor, Doresc sa-mi deschid un gol de fereastra pe calcan la o baie care nu are fereastra la etajul casei mele. Golul de fereastra nu poate fi ... (vezi toată discuția)