avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vanzare scutita de TVA?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vanzare scutita de TVA?

Buna tuturor,
Am nevoie urgenta de un raspuns cu privire la urmatoarea speta:
Am in executare silita un bun imobil (teren si constructie) si vreau sa stiu daca vanzarea comporta sau nu TVA. Mai exact constructia apare intabulata in CF din 2002, dar nu exista pe nicaieri PV de receptie finala astfel incat sa pot demonsta ca acea constructie nu e una noua. Totodata activul a fost evaluat in procedura de executare, iar conform concluziilor evaluatorului, valoarea constructiei e mai mare decat valoarea terenului pe care este construita si deci, terenul ar trebui sa urmeze regimul constructiei, adica la vanzare sa nu se aplice TVA. Are cineva alta opinie? Multumesc :)

Alte discuții în legătură

Procesul verbal de receptie = act de proprietate? Crinel Crinel La finalizarea unei constructii in baza autorizatiei de construire, procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor intocmit de primarie tine loc de act ... (vezi toată discuția)
Pot fi vandute aceste apartamente fara tva? violeta.grigorescu violeta.grigorescu Societatea X a construit un ansamblu de apartamente in vederea vanzarii pentru care are PV Receptie conform legislatiei in Aprilie 2020. In urma PV de receptie ... (vezi toată discuția)
Ref.vanzarea unei propietati la tara ,compusa din teren + constructie neterminata ContSters210605 ContSters210605 Am la tara un teren de 800mp pe care am inceput o casa-constructie in baza autorizatiei de construire emisa de primaria locala. CONSTRUCTIA ESTE REALIZATA IN ... (vezi toată discuția)