BUNA ziua am si eu o intrebare la dumneavoastra parinti mei au cumparat o casa acum 20 de ani atunci cu persoana respectiva au facut un contracat de mana din diferite motive ei nu au mers sa o transcrie pe numele lor asa am o sora care intre timp sa casatorit si acum cateva luni au divortat dar fostul ei sot a stiut de situatia in care sunt cu casa parinti mei adica ca inca nu au decat acel contract facut de mana cu persoana respectiva prin urmare el a cautat femeia respectiva cu un notar si avocatul lui si iau zis femei ca sa inteles cu socrul lui si ca vrea sa scrie casa pe numele lui deci au pacalit femeiaca sa semneze un act devanzare si cumparare intre ei asa ca el a devenit proprietar in acte acum intrebarea este ca in acest caz ce putem face cum putem noi sa dovedim ca sa facut o inselaciune dat fiind faptul ca nu sa mai gasit nici actul acela de vanzare care sa facut de mana in prezenta martorilor acum 20 de ani
va rog ajutatima ca sa nu ajung la o situatie de executare :(
Contract de mana/chitanta pe imobile nu sunt recunoscute .
Important e cine a platit in acest timp impozitul pe imobil si ce dovezii exista .
Refornulati problema expusa si cu ceva semne de punctuatie sa se inteleagacevadinsir .
Aveti neaparat nevoie de chitanta de mina la care faceti referire.Orice contract care implica o suma de bani se dovedeste numai cu inscrisuri. Acea chitanta de mina costituie un inceput de dovada scrisa ce poate fi probat cu martori.Obtineti o hotarire judecatoreasca care sa tina loc de act autentic, in temeiul acelui inscris , inscrieti procesul in cartea funciara sa nu poata fi instrainat imobilul cit timp va judecati si veti ajunge la un proces in care prin compararea celor doua titluri de propietate ( hotarirea judecatoreasca a dvs. versus contractul de vinzare -cumparare al fostului sot al surorii) instanta va trebui sa de-a prevalenta titlului de propietate mai vechi.In paralel puteti face si plingere penala.
Intervine și excepția prescrierii dreptului la acțiune- 3 ani-Decret 167/1958. Intervine și faptul că nu se mai găsește chitanța de mână doveditoare , care ar fi de altfel un lucru subsecvent, prin urmare , contractul de vc. încheiat este făcut în condițiile legii și prin urmare nu poate fi anulat.
Chitanța de mână nu este un titlu de proprietate ci un început de dovadă și în cazul în care ea nici nu există, rămâne contractul de vc. care este absolut legal. Nu se va putea da o hotărâre jud. care să țină loc de act de vc. deoarece a intervenit prescripția. și există contractul autentic care nu se poate anula.
Chitanta de mina
mioara246
MAMA MEA ARE UN IMOBIL DIN ANUL 1967 CUMPARAT CU CHITANTA DE MINA.NEAVAND POSIBILITATI FINANCIARE PENTRU OBTINEREA UNUI ACT DE PROPRIETATE,CE POSIBILITATI ... (vezi toată discuția)