avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumparat o proprietate cu chitanță de mănă si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumparat o proprietate cu chitanță de mănă si martori în ...

Am cumparat o propietate cu chitanță de mănă si martori în anult 2018 nu există titlu de proprietate . Îmi pot face carte de identitate pe propietatea cumparata?
Cel mai recent răspuns: ipso , utilizator 06:51, 12 Decembrie 2024
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Actele de mana nu sunt acte de proprietate.
Înscrisurile prin care se transmite proprietatea asupra imobilelor se încheie în forma autentica (la notar).
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti acte de proprietate, fie vanzatorul își face actele in ordine și va vinde la notar, fie il dati in judecata.
Proprietarul o domana în vârstă de 92 de ani a murit la 6 luni de la vânzarea imobilului ,iar fiul dânsei un an mai târziu. Sigura cale să obțin un titlu de propietate pe imobilul respectiv cred ca este prin uzucapiune si mai am ceva de așteptat până în 2048
VoicuAm a scris:

Am cumparat o propietate cu chitanță de mănă si martori în anult 2018 nu există titlu de proprietate . Îmi pot face carte de identitate pe propietatea cumparata?

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți solicita mostenitorului/rilor sa va facă act vc prin notariat.
Dacă nu vor, deschideți acțiune în instanta pentru recunoașterea chitanței și respectiv a cumpărării acelui imobil.
Va recomand avocat.
Rezolvați acum, nu așteptați ani și ani. Nu se știe ce poate interveni și pierdeți bunul cumpărat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune - cumparare imobil cu chitanta de mana, vandut ulterior de fostul proprietar cu contract notarial mikloscsaba mikloscsaba BUNA ziua am si eu o intrebare la dumneavoastra parinti mei au cumparat o casa acum 20 de ani atunci cu persoana respectiva au facut un contracat de mana din ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana - cum se obtine actul de proprietate pentru imobil? marian barbu marian barbu Buna seara,parintii mei au cumparat casa acum 27 ani cu chitanta de mana ,au platit impozitul anual,ce trebuie sa fac pentru a obtine actul de proprietate?va ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate ContSters193525 ContSters193525 buna ziua ma confrunt cu urmatoarea situatie: dupa moartea bunicilor din partea tatei parintii mei au cumparat casa de la fratii tatalui (3 la numar) ... (vezi toată discuția)