avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probleme cu angajatorul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probleme cu angajatorul

buna ziua.am si eu o problema cu angajatorul meu.lucrez la un magazin si de cateva zile mi se spune sa stau in afara orelor de program si mai nou am fost amenintat ca daca doreste muschiu patroanei mele pt ca asea mi s-a exprimat i-mi poate scrie un anumit cod pe cartea de munca si nu mai pot lucra nicaieri cu carte de munca.vroiam sa stiu daca se mai practica aceasta pedeapsa inainte era dar acum ?tin sa va anunt ca la inceperea munci prestate de mn nu mi-a fost adus la cunostinta semnarea contractului nu am fost pus sa-mi fac control medical si nu mi s-a inmanat nc o copie care sa faca dovada existentei vreunui contract de munca.va multumesc si astept raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:25, 12 Iulie 2009
Sa nu aveti surpriza si sa descoperiti ca de fapt nici nu ati fost angajata la aceea unitate. Va sfatuiesc sa faceti o vizita la ITM si sa intrebati daca figurati ca si angajata la aceea unitate. trebuie , in principiu, sa stiti denumirea exacta a societatii. In cazul in care nu figurati ca si salariata a unitatii, in aceeasi zi faceti o sesizare la ITM (sa fie in 2 exempalre ca sa primiti si numar de inregistrare) si o depuneti la secretariatul ITM-ului. Si inspectorii ITM vor verifica la firma. Dar va sfatuiesc sa nu anuntati despre demersul dumneavoastra pe nimeni dintre colegi sau conducerea unitatii. Pentru ca pana la controlul inspectorilor ITM se poate sa se schimbe situatia.
posibil sa nici nu aveti contract de munca. Cartea de munca ati dus-o la angajator?

Oricum, indiferent ce v-ar scrie in cartea de munca nu va insemna ca nu va ma puteti angaja ulterior nicaieri!

Daca va ameninta cu desfacerea disciplinara a contractului, reveniti pe forum si veti fi invatat ce trebuie sa faceti.
Unii angajatori au gura mare dar cand e vorba sa respecte niste legi nu prea o fac, iar in caz de concediere fara repsectarea procedurii legale oricine poate obtine usor in instanta anularea deciziei.

Faceti intai ce v-a indrumat colega mai sus, mergeti la ITM.
Inteleg ca nu ati semnat nici un contract.. Mergeti la Resurse Umane si clarificati situatia: sa va de contractul individual de munca sa il cititi si sa il semnati si un exemplar din acesta, ramane la dvs., sa va dea fisa postului, sa va informeze asupra regulamentului intern, sa efectuati controlul medical, sa predati carnetul de munca, etc. Daca sunteti refuzat, anuntati ITM-ul, asa cum v-au sfatuit colegii.
Nu cred ca se mai impune acum sa mearga la Resurse Umane....nu este obligatia salariatului sa insiste in a se incheia contractul de munca. Aceasta sarcina revine angajatorului. Poate un control de la ITM il va trezi la realitate pe acel angajator si nu-si mai bate joc de salariati.
E adevarat ca nu e obligatia anagjatului, dar asupra lui se rasfrang efectele muncii fara contract!

Alte discuții în legătură

Carnet de munca covi covi In perioada 1997-2009 am lucrat la o firma ca functionar administrativ,in 2001 am terminat facultatea si am fost trecut pe functii cu studii superioare, fara ... (vezi toată discuția)
Recuperare carnet de munca cotirlan cotirlan ultimul angajator care a detinut cartea mea de munca este o firma de paza din bucuresti si nici pana azi nu mi-au dat cartea de munca,motivind ca este la casa ... (vezi toată discuția)
Viciu de procedura la disponibilizare mirela tuleu mirela tuleu Buna ziua, ma adresez dvs. in speranta unui raspuns favorabil. Faptele sunt urmatoarele: -in data de 13.11.2009 mi s-a adus la cunostinta verbal de catre ... (vezi toată discuția)