avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1169 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Vanzare teren agricol extravilan cu plantatie ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Vanzare teren agricol extravilan cu plantatie infiintata de pomi fructiferi

Buna ziua, sunt p.f.a in domeniul agricol cultura mare dar avem si o plantatie pomi fructiferi, p.f.a este platitor de tva si vreau sa scot la vanzare plantatia dar am unele nelamuriri daca ma puteti ajuta:
1. O parte din teren este in patrimoniul de afectatiune al p.f.a iar alta parte este in arenda dar arendatorul este de acord cu vanzarea.
a. vanzarea se face catre persoana fizica , contractul notarial de vc trebuie facut unul pe p.f.a si unul pe arendator de fapt el vinde doar terenul.
b. in contract trebuie specificat separat valoarea terenului si valoarea plantatiei sau la comun?
c. in urma contractului trebuie sa fac factura cu tva sau fara?
Astept un raspuns, o zi buna

Alte discuții în legătură

Care este pretul corect la teren (gradina) intravilan? adrianaszilagyi adrianaszilagyi Intr-un sat din jud.Cluj am o parcela de teren intravilan in suprafata de 2200 mp.Fara utilitati, cu acces la un drum public.A fost utilizat ca teren ... (vezi toată discuția)
Renta viagera iulliana iulliana in cazul incheierii unei rente viagere pentru un teren agricol arabil extravilan, dupa decesul proprietarului pamantului, copii mai pot mosteni pamantul, ori ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren extravilan de catre arendasul coproprietarului ... corinaas corinaas Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca se poate cumpara un teren extravilan (cota parte - 2 proprietari din 3 vand) de catre arendasul coproprietarului ... (vezi toată discuția)