avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intrebare reintrare in cic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intrebare reintrare in cic

Mi-am depus cerere de concediu pt un an si m-am intors la 10luni, iar acum as vrea sa intru din nou in concediu pentru acelasi copil pana la varsta de 2 ani, este posibil?! Daca da, imi puteti spune ce documente imi trebuie si daca e platit sau nu?!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:01, 12 August 2015
1. Daca ati optat initial pentru CCC pana la varsta de 1 an nu se mai poate modifica optiunea.

2. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:

a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara;

b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
...

(7) Optiunea beneficiarului prevazuta la alin. (1) se exprima in scris, pe baza de cerere, si nu poate fi schimbata pe parcursul acordarii drepturilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea optiunii perioadei de concediu crestere copil emaria emaria va rog sa-mi spuneti daca o persoana poate reveni cu optiunea de a sta doi ani in concediu crestere copil, daca initial a optat pentru a sta un an. multumesc! (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Cristinapostolache Cristinapostolache Buna ziua Pana in data de 19.08.2016 sunt in concediu crestere copil de pana la 1 an Se poate sa prelungesc perioada pana la 2 ani? (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil oanapotochina oanapotochina Daca am optat pentru un an de stat acasa conform noilor modificari aduse indemnizatiei de crestere copil pot prelungi aceasta perioada la doi ani? (vezi toată discuția)