avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Numar fondatori asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Numar fondatori asociatie

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: asociatie cu 3 membri la infiintare, ulterior un membru care era si vicepresedinte se retrage, iar un avocat a tehnoredactat actele numai cu cei 2 membri fondatori ramasi. Din cate stiu eu la constituirea asociatiei trebuie sa existe un nr. impar de membri, cel putin 3 care vor fi presedinte, vicepresedinte si secretar.
Este corect ca asociatia sa ramana cu 2 membri fondatori, in cazul acesta nu mai se intruneste componenta Consiliului director.
Deocamdata nu voi semna actele pregatite de avocat. sin in statutul asociatiei este trecut ca
ART. 16 Consiliul director
Consiliul director este organul executiv al Asociatiei si este compus dintr-un numar impar de membri, minimum trei si maximum sapte.
Presedintele conduce Consiliul director si reprezinta asociatia în relatiile cu tertii.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:55, 12 August 2015
Nu. Dupa data infiintarii ong-ului, daca cineva dintre fondatori doreste sa se retraga, mai intai sa cautati alte persoane pe care sa le aduceti in asociatie ca membrii cu drepturi depline. Si nu aveti treaba cu schimbarea actelor constitutive. Se va depune la judecatorie procesul verbal al adunarii generale in care s-a ales componenta noii echipe de conducere.
E foarte bine sa aveti mai multi membrii pentru a nu mai avea probleme cand unul doreste din motive personale sa se retraga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere membru fondator din asociatie Ilona M Ilona M Buna ziua, Suntem un ONG nou infiintat compus din 3 membri fondatori. Unul dintre membri doreste sa plece. Cum procedam? Multumim frumos (vezi toată discuția)
Deces membru fondator PopescuDragos PopescuDragos Buna seara, Am infiintat cu ceva timp in urma asociatie club sportiv, iar la momentul infiintarii eram 5 membrii fondatori. In urma cu aproximativ 2 ani unul ... (vezi toată discuția)
Un membru fondator dorește sa iasă din asociație. Mirela1662 Mirela1662 Bună ziua, vă rog să mă ajutați în următoarea problemă: O asociație în curs de constituire cu 3 membri fondatori , s-a emis de către judecatorie ... (vezi toată discuția)