avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de inchiriere

Buna.Daca am inchiriat ca si persoana fizica la o firma un spatiu din casa unde sunt proprietar iar contractul expira la 31.12.2009 si nu e precizat ca poate fi reinnoit sau alte clauze,am vreo problema la sfarsitul acetuia daca doresc eliberarea spatiului?Precizez ca in fiecare an fac un alt contract de inchiriere pe acel spatiu.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 20:04, 13 Iulie 2009
V-as sugera sa nu asteptati sa ajungeti la sfarsitul perioadei contractuale si sa notificati intentia dvs. de a nu mai reinoi contractul macar cu 60 de zile inainte pentru a le da un termen rezonabil.
Chiar daca in contract nu spune nimic, faptul ca nu ii notificati, ar putea conduce la interventia tacitei reconductiuni ceea ce da dreptul firmei sa socoteasca ca a fost prelungit contractul pentru inca un an in aceleasi conditii.

Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Iulie 2009
Alin Paidiu, Avocat
Multumesc.Notificarea sa o fac in scris prin mandat postal?
Eu v-as sugera sa o faceti la un executor judecatoresc.
E un fel de a sufla in iaurt dar mai bine asa.
Notificarea o puteti primite prin orice forma (inmanata personal, cu semnatura de primire, scrisoare recomandata cu confirmare de primire, fax,....), conditia este sa aveti dovada ca a fost comunicata chiriasului.
Potrivit art. 1436 cod civil, locaţiunea făcută pentru un timp determinat încetează de la sine cu trecerea timpului, fără să fie trebuinţă de o prealabilă înştiintare.
Dispoziţiile art.1437 cod civil, referitoare la tacita relocaţiune, sunt aplicabile în condiţiile în
care după expirarea termenului contractual, locatarul a păstrat netulburat posesia imobilului.
Contractul de închiriere prelungit de drept pe termen nedeterminat, va putea fi denunţat oricând, cu notificarea concediului, de către oricare dintre părţile contractante.

Parerea mea este ca ar trebui sa-l informati cu o notificare ,cu cel putin 2 luni inainte de incetarea contractului.

Alte discuții în legătură

Evacuare chirias ludo ludo Daca la expirarea termenului contractual , chiriasul, persoana fizica, nu paraseste locuinta eu , ca proprietar, pot sa reziliez sau sa suspend contractele de ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere oanabutuc oanabutuc Buna ziua, ma numesc Oana si as avea nevoie de cateva informatii deoarece nu am reusit sa gasesc pe net o lamurire clara, iar sa angajez un avocat nu-mi ... (vezi toată discuția)
Evacuare chirias Licavasilica Licavasilica Cum pot evacua un chiriaș care are un comportament care face imposibilă conviețuirea cu celelalte persoane care locuiesc în același imobil sau în ... (vezi toată discuția)