Buna.Daca am inchiriat ca si persoana fizica la o firma un spatiu din casa unde sunt proprietar iar contractul expira la 31.12.2009 si nu e precizat ca poate fi reinnoit sau alte clauze,am vreo problema la sfarsitul acetuia daca doresc eliberarea spatiului?Precizez ca in fiecare an fac un alt contract de inchiriere pe acel spatiu.Multumesc.
V-as sugera sa nu asteptati sa ajungeti la sfarsitul perioadei contractuale si sa notificati intentia dvs. de a nu mai reinoi contractul macar cu 60 de zile inainte pentru a le da un termen rezonabil.
Chiar daca in contract nu spune nimic, faptul ca nu ii notificati, ar putea conduce la interventia tacitei reconductiuni ceea ce da dreptul firmei sa socoteasca ca a fost prelungit contractul pentru inca un an in aceleasi conditii.
Notificarea o puteti primite prin orice forma (inmanata personal, cu semnatura de primire, scrisoare recomandata cu confirmare de primire, fax,....), conditia este sa aveti dovada ca a fost comunicata chiriasului.
Potrivit art. 1436 cod civil, locaţiunea făcută pentru un timp determinat încetează de la sine cu trecerea timpului, fără să fie trebuinţă de o prealabilă înştiintare.
Dispoziţiile art.1437 cod civil, referitoare la tacita relocaţiune, sunt aplicabile în condiţiile în
care după expirarea termenului contractual, locatarul a păstrat netulburat posesia imobilului.
Contractul de închiriere prelungit de drept pe termen nedeterminat, va putea fi denunţat oricând, cu notificarea concediului, de către oricare dintre părţile contractante.
Parerea mea este ca ar trebui sa-l informati cu o notificare ,cu cel putin 2 luni inainte de incetarea contractului.
Evacuare chirias
ludo
Daca la expirarea termenului contractual , chiriasul, persoana fizica, nu paraseste locuinta eu , ca proprietar, pot sa reziliez sau sa suspend contractele de ... (vezi toată discuția)