avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de inchiriere

Buna.Daca am inchiriat ca si persoana fizica la o firma un spatiu din casa unde sunt proprietar iar contractul expira la 31.12.2009 si nu e precizat ca poate fi reinnoit sau alte clauze,am vreo problema la sfarsitul acetuia daca doresc eliberarea spatiului?Precizez ca in fiecare an fac un alt contract de inchiriere pe acel spatiu.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 20:04, 13 Iulie 2009
cermak gruianu a scris:

contractului, solicitati predarea spatiului deoarece incepand cu aceeasi data ati inchiriat spatiul altei persoane juridice.
Exista riscul ca acea firma sa nu elibereze spatiul si atunci vor incepe pentru dvs. "complicatiile".Ar fi trebuit sa introduceti in contractul de inchiriere o clauza cu ce sanctiuni pot fi aplicate in aceasta situatie (clauza penala-sa zicem).Nu mai insist in ratiunea existentei unei asemenea clauze presupunand ca se subintelege...:)

Despre acest risc am intrebat in mesajul anterior.in practica , sunt multe spete intalnite....de aceea imi permit sa va intreb si pe Dmv: ce se poate face cand chiriasul nu doreste sa elibereze spatiul...mai mult sunt in proces de 3 ani?
Este foarte clara legea...si cu toate acestea ....avem surprize....

Va multumesc,
Ii
Buna.Daca am inchiriat ca si persoana fizica la o firma un spatiu din casa unde sunt proprietar iar contractul expira la 31.12.2009 si nu e precizat ca poate fi reinnoit sau alte clauze,am vreo problema la sfarsitul acetuia daca doresc eliberarea spatiului?Precizez ca in fiecare an fac un alt contract de inchiriere pe acel spatiu.Multumesc

Contractul inceteaza la termen , insa , chiar fiind afectat de un termen , poate opera tacita relocatiune.Certitudinea o ofera reinnoirea contractului.
In cazul in care proprietarul nu va dori sa mai inchirieze acest bun imobil , nimic nu-l poate constrangere.Iar daca veti manifesta vreo opozitie , puteti fi evacuat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Stai nitel, ca pana la evacuare mai e cale lunga si un proces in instanta... Nu-i chiar asa usurel...

O fi legea de partea proprietarului, da' nu toata... chiriasul sta acolo (sau poate sta, ma rog) pana la hotararea irevocavila de evacuare... adica inca un an, sau doi... :D
Ordonanta nu se potriveste cu irevocabilul (desi unele instante o admit)... asa ca ramane cu legea de partea lui, proprietarul, pana se satura chiriasul de proces. :O
NU mai pun cheltuielile cu avocat, executare, nervi in instanta.

Procesul de trei ani, deja cam multisor pentru o evacuare! NU stiu ce probleme au fost acolo, dar ceva e putred!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare chirias ludo ludo Daca la expirarea termenului contractual , chiriasul, persoana fizica, nu paraseste locuinta eu , ca proprietar, pot sa reziliez sau sa suspend contractele de ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere oanabutuc oanabutuc Buna ziua, ma numesc Oana si as avea nevoie de cateva informatii deoarece nu am reusit sa gasesc pe net o lamurire clara, iar sa angajez un avocat nu-mi ... (vezi toată discuția)
Evacuare chirias Licavasilica Licavasilica Cum pot evacua un chiriaș care are un comportament care face imposibilă conviețuirea cu celelalte persoane care locuiesc în același imobil sau în ... (vezi toată discuția)