Pe perioada cat eu sunt in concediu medical angajatorul poate angaja pe altcineva in locul meu avand in vedere ca sunt singura angajata la acel punct de lucru.
Angajatorul dvs. nu poate angaja alta persoana pe postul dvs. atata timp cat sunteti in concediu medical, indiferent daca sunteti sau nu singura angajata pentru acel punct de lucru.
Da, poate angaja. Vedeti mai jos prevederile din Codul Muncii :
Art.50
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
a) concediu de maternitate;
b) concediu pentru incapacitate temporara de munca;
......
Art.83
Contractul individual de munca poate fi incheiat pentru o durata determinata numai in urmatoarele cazuri: a) inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau de munca, cu exceptia situatiei in care acel salariat participa la greva;
....
astazi am fost pana la locul de munca si seful ma anuntat ca el a pus deja anunt in ziar ca cauta pe altcineva.si eu raman fara loc de munca.concediul meu nu este pe perioada lunga decat de 7 zile.
pe ce motiv? ca am fost insarcinata si am pierdut sarcina din cauza sacilor lui de cartofi si a baxurilor ce eram nevoita sa ii car zilnic? ca i-am cerut concediu de odihna si a trebuit sa renunt la biletele la mare pe motiv ca dupa 6 luni lucrate nu am dreptul la concediu? abateri disciplinare nu am avut.
Sarcina
Ramona1982
o angajat a anuntat in scris ca este insarcinata in cateva saptamani, iar angajatorul a concediat-o precizand faptul ca pana la 4 luni de sarcina are dreptul ... (vezi toată discuția)
Sarcina
vgeorge
Bună ziua. Lucrez la o societate comercială de vreo 2 ani. Am o întrebare: dacă rămân insărcinată și înștiițez patronul mă poate concedia? Dar ... (vezi toată discuția)