Pe perioada cat eu sunt in concediu medical angajatorul poate angaja pe altcineva in locul meu avand in vedere ca sunt singura angajata la acel punct de lucru.
Art.60 C.mun.
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
a) pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii;
b) pe durata suspendarii activitatii ca urmare a instituirii carantinei;
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
d) pe durata concediului de maternitate;
e) pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
f) pe durata concediului pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pentru afectiuni intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani;
g) pe durata exercitarii unei functii eligibile intr-un organism sindical, cu exceptia situatiei in care concedierea este dispusa pentru o abatere disciplinara grava sau pentru abateri disciplinare repetate, savarsite de catre acel salariat;
h) pe durata efectuarii concediului de odihna. (2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.
Prin urmare, nu sunt date eronate ceea ce s-a postat.
Concedierea unei persoane insarcinate este posibila pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.
Art. 7 din OUG 96/2003:
(1)În termen de 10 zile lucrătoare de la data la care angajatorul a fost anunţat în scris de către o salariată că se află în una dintre situaţiile prevăzute la art. 2 lit. c)–e), acesta are obligaţia să înştiinţeze medicul de medicina muncii, precum şi inspectoratul teritorial de muncă pe a cărui rază îşi desfăşoară activitatea.
Sarcina
Ramona1982
o angajat a anuntat in scris ca este insarcinata in cateva saptamani, iar angajatorul a concediat-o precizand faptul ca pana la 4 luni de sarcina are dreptul ... (vezi toată discuția)
Sarcina
vgeorge
Bună ziua. Lucrez la o societate comercială de vreo 2 ani. Am o întrebare: dacă rămân insărcinată și înștiițez patronul mă poate concedia? Dar ... (vezi toată discuția)