avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Import Suplimente Alimentare/Sportive din UE
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Import Suplimente Alimentare/Sportive din UE

Buna ziua!
Pentru aducerea in tara a unor suplimente alimentare si sportive din cadrul Uniunii Europene, ce taxe se aplica? si ce autorizatii trebuie sa aibe o firma pt vanzarea acestora?
Fiind ambele tari membre UE, cade taxa vamala, dar sigur mai sunt unele de care nu stiu..
Astept un raspuns! Multumesc! :)
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 16:17, 1 Septembrie 2015
Din punct de vedere al protectiei mediului tb. sa platiti taxa la fondul pentru mediu de 2lei/kg pt. ambalajele introduse pe teritoriul national.
Ordonanta de urgenta 196/2005, am gasit-o! Multumesc!
Dar, nicaieri nu mentioneaza daca sunt 2lei/kg de ambalaje (ex:2 lei pt 10 cutii ce cantaresc goale 100g) sau 2lei/kg de produs (ex: plata 4 lei pentru o cutie de pastile ce are 2kg) idei?
2 lei pe ambalaj nu pe greutate bruta
din brut scadeti netul si paletii daca exista si o sa va dea greutatea ambalajelor.
Robert_vlajoaga a scris:

2 lei pe ambalaj nu pe greutate bruta
din brut scadeti netul si paletii daca exista si o sa va dea greutatea ambalajelor.

Paletii sunt ambalaj si se iau in calcul la stabilirea taxei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare ambalaje importator marfuri carmenbn carmenbn O SC importa consumabile sanitare.Ele vin ambalate in cutii de carton, care nu se distrug sau arunca, ci se folosesc mai departe pt.a le trimite clientilor (cu ... (vezi toată discuția)
Calcul produs in kg brut si net magda.balog magda.balog Buna ziua! Spuneti-mi va rog frumos cum calculez kg net daca stiu doar kg brut la un produs si metrii cub. De ex kg brut 284 si metrii cubi 2.50 Multumesc. (vezi toată discuția)
Fond de mediu - taxa de 2 lei /kg psilvie psilvie Buna ziua, Va solicit ajutorul pentru urmatoarea: firma noastra importa bunuri care sunt ambalate pe paleti. Furnizorul ne factureaza paletii livrati iar ... (vezi toată discuția)