avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechimea in munca la salariul minim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechimea in munca la salariul minim

buna ziua ,lucrez la un spital din bucuresti pe postul de brancardier salariul minim pe economie (actual 1050)cu vechimea in munca de 20 de ani. doresc sa stiu daca vechimea in munca mi se calculeaza la salariul minim pentru ca la serviciul personal mi sa explicat ca daca am minim pe economie la incadrare nu am cum sa depasesc salariul minim acordat. am facut aceasta constatare comparand fluturasii de salariu al meu si cu al colegului care are o vechime de 3-4 ani si fluturasii fiind seroxati ca sa spun asa difera doar numele in rest totul identic. raspunsul a fost ca este vechimea acolo undeva in salariu. multumesc anticipat pentru raspunsuri. daca se poate si un numar de telefon un avocat pe probleme de litigi de munca.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:05, 12 August 2015
Potrivit art.2 din HG 1091/2014, pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de baza, potrivit incadrarii, nu poate fi inferior nivelului salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata.

Conform art.160 C.mun., salariul cuprinde salariul de bază, indemnizaţiile, sporurile, precum şi alte adaosuri.

Prin urmare, in opinia mea, calculul ar arata astfel : salariul de baza + sporuri . In speta, 1050 lei + sporuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor vechime ion_raluca ion_raluca Buna ziua! Lucrez in cadrul unei primarii avand incadrare minimul pe economie. In luna aprilie am facut 5 ani vechime si am cerut sporul de vechime. In luna ... (vezi toată discuția)
Salariul bugetar julica1980 julica1980 Sunt angajat al unei institutii bugetare ca muncitor IIG,gradatia 3. In anul 2012 m-am angajat cu un salariu de baza de 981.Intre timp a crescut salariul ... (vezi toată discuția)
Salar gabriela1810 gabriela1810 Am spor de vechime 20% iar salariul de incadrare care include si sporul vechime este 1080 este corect? Mentionez ca sunt functionar public cu studii superioare ... (vezi toată discuția)