avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel numai impotriva cheltuielilor de judecata ale ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel numai impotriva cheltuielilor de judecata ale Primariei

Buna, am pierdut procesul intentat Primariei datorita precedentelor cauze.
A fost o singura infatisare iar fara a mi se aduce la cunostinta vreo suma, instanta a admis cheltuieli ijn valoare de 2.500 lei.
Suma mi se pare enorma pentru o reprezentare conventionala (voluntara) - asa cum sustine intampinarea.
Prin raspuns la intampinare am contestat cheltuielile pentru reprezentarae conventionala, fara a cunoaste ori a mi se aduce la cunostinta valoarea acestora.
Am inteles ca angajatii primariei auo putere, ca se aplica si se raspunde cu titulatura Primaria prin primar, dar ca trebuie sa chemi in judecata Consiliul Local ( scuze, eu nea Ion am o neintelegere cu nea Vasile dar trebuie sa chem la judecata pe nea Costica - !?), dar nu inteleg procedura cu valoarea acestei repreyentari conventionale.
Intrebare, cum atac numai cheltuielile ?
Multumesc.
PS Am efectuat un memoriu catre Consiliul Local si culmea am primit numar cu stampila de la acceasi Primaria prin primar. Curat murdar
Cel mai recent răspuns: nbranza , utilizator 14:31, 14 August 2015
faceti apel in care scrieti ca primaria e reprezentata prin consilier juridic care are salariu ca de aceea e acolo consilier juridic, nu e reprezentata de avocat ca sa poata stabili de comun acord cu partea pe care o reprezinta ce onorariu incaseaza pentru ducerea la finalul etapei de judecata a cauzei.
Multumesc.
Consilierul juridic are calitatea de angajat, nu de avocat, astfel ca, nu poate solicita cheltuieli de judecata,el are un salariu.
oricine cade in pretentii poate fi obligat la cheltuieli..

[Vă rog să vă controlaţi limbajul.]
Ultima modificare: Joi, 13 August 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Citeste si incearca sa intelegi art.84(1)NCPC juridice"Reprezentarea conventionala a persoanelor juridice"Persoanele juridice pot fi reprezentate conventional in fata instantelor de judecata numai prin consilier juridic sau avocat,in conditiile legii." Sintagma in"conditiile legii" are in vedere reprezentarea in conformitate cu Legea de organizarea si exercitare a profesiei de avocat Legea nr.51/1995 ,si Legea pentru organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic Legea nr.514/2003.Or, consilierul juridic este salariatul unei instiutii publice sau private si primeste un salariu, nicidecum un onorariu doar ptr.acel proces, care sa fie solicitat cu titlu de cheltuieli de judecata.

Alte discuții în legătură

Secretarul unităţii administrativ-teritoriale poate reprezenta unitatea administrativ-teritoriala in instanta? exco exco Conform art. 84 alin. 1 din CPC, \"Persoanele juridice pot fi reprezentate convenţional în faţa instanţelor de judecată numai prin consilier juridic sau ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat angajat de primărie Luci321 Luci321 Primărie de comună, chemată în judecată pentru refuz comunicare informații de interes public e reprezentată de avocat. În întâmpinarea depusă pentru ... (vezi toată discuția)
Contract caradis caradis Buna ziua. Avem in Asociatie un propietar care are studii juridice dar nu este avocat. Dorim sa ne ajute pentru recuperarea sumelor restante la intretinere ... (vezi toată discuția)