avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Trecerea de la regim inchis la regim semideschis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Trecerea de la regim inchis la regim semideschis

Buna ziua,

sotul are o condamnare de 7 ani, din care mai are de executat cel putin (pana la data eliberarii conditionate) 2 ani 8 luni si 11 zile.
Saptamana viitoare trebuie sa intre in comisia Peniteniciarului, ce sanse avem sa treaca la regim semideschis sau legal se poate da regim semideshis?

Mentionez ca are un comportament bun, fara rapoarte, participa la toate cursurile, munceste, nu creaza probleme, este cuminte, are un dosar "curat".

Va multumesc anticpat!!
Cel mai recent răspuns: ContSters331166 , utilizator 07:10, 13 August 2015
ART. 37 Legea 254/2013

Cam în următoarele condiții soțul dvs. ar putea beneficia de trecerea la regimul de executare al pedepsei semideschis :

Regimul semideschis

(1) Regimul semideschis se aplică inițial persoanelor condamnate la pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar care nu depășește 3 ani.

(2) În mod excepțional, natura și modul de săvârșire a infracțiunii, persoana condamnatului, precum și comportarea acesteia până la stabilirea regimului de executare pot determina includerea persoanei condamnate în regimul de executare imediat inferior sau imediat superior ca grad de severitate, în condițiile stabilite prin regulamentul de aplicare a prezentei legi.

(3) Persoanele condamnate care execută pedeapsa în regim semideschis sunt cazate în comun, se pot deplasa neînsoțite în zone prestabilite din interiorul penitenciarului, prestează muncă și desfășoară activități educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică și asistență socială, moral-religioase, instruire școlară și formare profesională, sub supraveghere, în grupuri, în spații din interiorul penitenciarului care rămân deschise în timpul zilei, în condițiile stabilite prin regulamentul de aplicare a prezentei legi.

(4) Persoanele condamnate care execută pedeapsa în regim semideschis pot presta muncă și desfășura activități educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică și asistență socială, moral-religioase, instruire școlară și formare profesională, în afara penitenciarului, sub supraveghere inclusiv electronică, în condițiile stabilite prin regulamentul de aplicare a prezentei legi.
Poate face o cerere catre Domnul comandant al penintenciarului prin care doreste scoaterea lui la munca ( poate specifica ce anume stie sa faca sau ar dori sa faca impreuna cu o a doua cerere facuta de dumneavoastra ) , ( e mai puternica cererea facuta de dumnevoastra din exteriorul penintenciarului ) decit din interior puteti face si o audienta la domnia lui prin care ii cereti ajutorul pentru a putea munci ( sa poata cistiga citeva zile , saptamini , 4-6 luni ) sa poata veni mai repede acasa ....( sa se elibereze ) ...

De la regimul inchis = 23 de ore in celula si o ora la aer , poate trece la 12 ore pe celula la 12 ore la aer ( munca ) asta in cazul in care doreste ...


Regimul semideschis ... domnule mediator sau doamna , are scapari la ceea ce ati spus , legea e facuta teapana dar si ea are subterfugii ... una e temeiul legal si alta e legea aplicabila de la DGP ( Directia Generala a Penintenciarelor ) ... success

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim de detentie trebuia sa fie semideschis dar va fi inchis? puncuskaa puncuskaa la constatarea regimului de detentie exista institutia legii mai favorabile? ex.daca voi fi condamnat la 3 ani 6 luni pe baza vechiului cod ce regim primesc? ... (vezi toată discuția)
Intrebare executare pedeapsa gabytza79 gabytza79 La o pedeapsa de 3 ani si 9 luni ce regim de penitenciar se da? (vezi toată discuția)
Executare sentinta in regim deschis carmenalecu carmenalecu Cum se poate stabili regimul deschis de executare a pedepsei? Exista niste conditii obligatorii? Si daca da, care sunt acestea? (vezi toată discuția)