avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Sporuri permanente neluate in considerare la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sporuri permanente neluate in considerare la pensie

Buna ziua, Va sciu in numele tatalui meu care in urma cu 11 ani a iesit la pensie dupa 30de ani vechime din care 28 au fost in gr.1.Total stagiu de cotizare au luat in considerare 47 de ani datorita conditiilor speciale.Calcularea punctului de pensie s-a facut la salariul de baza deoarece asa era trecut in cartea de munca,nu s-au luat in considerare orele suplimentare,sporul de noapte,conditii deosebite,sporul de vechime care insumate alcatuiau salariul brut la care i-a fost retinut impozit.in momentul pensionarii avea 51 ani.A mers la fabrica la care a lucrat si a cerut adeverinta pe sporurile mentionate mai sus dar i s-aspus ca arhiva a luat foc.Ce putem face in aceste conditii?
Daca aducem dovada sporurilor se poate recalcula retroactiv din 2004 anul pensionarii?
~ Conținut șters la cerere ~
-Orele suplimentare nu intra in calculul pensiei.
-Orele de noapte intra in calculul pensiei numai daca s-a depus adeverinta.
-Nu a lucrat in conditii deosebite de munca.
-A lucrat in grupa I de munca pentru care I s-au acordat doua majorari.
Prima incepand cu octombrie 2008 prin aplicarea O.U.G.100/2008
A doua incepand cu ianuarie 2011 prin aplicarea art.169 din legea 263/2010
Sporul de vechime intra automat calculul pensiei.
-Nu se poate recalcula retroactiv.
Doar,incepand cu luna urmatoare a depunerii documentelor.

Precizati,cat este stagiul complet de cotizare.
Daca este mai mic de 30 de ani si 4 luni,situatia se schimba.
Adica:
A beneficiat de o alta forma de majorare a pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz recalculare pensie chivudana chivudana Este vorba de tatal meu s-a pensionat in anul1992. De cativa ani tot a facut cereri de recalculare pensie. Mereu a primit raspuns ca s-a facut corect calculul. ... (vezi toată discuția)
Adeverinta cu salariul brut melaniavasilescu melaniavasilescu Buna ziua,Intentioneaz sa ma prezint la Casa de pensii din Prahova pentru a depune dosarul de pensionare la limita de varsta, avand si grupele de munca. Nu am ... (vezi toată discuția)
Sporuri considerate la calculul pensiei adrian_tudor89 adrian_tudor89 Daca in perioada lucrata am beneficiat de sporuri de noapte si ore suplimentare se accepta la calculul pensiei ? Momentan pensia a fost calculata doar pentru ... (vezi toată discuția)