avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca pe 4 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca pe 4 ore

Buna ziua,
Ieri am semnat un contract pe 4 ore(acum nu stiu daca este de 4 ore sau 2 ore ptr ca nu este specificat in contract,la salariu brut care este trecut de 525 ron) la o firma de curierat si in contract este stipulat la salariu brut de 525 lei.Vreau sa stiu in cazul in care as face un copil stiu ca se plateste 85 % din salariu brut.Din acest salariu de 525 cat imi revine mie cand o sa fiu mamica?Cum se calculeaza?Nu trebuia sa fie macar salariu minim pe economie de 1050 ron?Si eu mi-am inceput activitatea pe data de 27 08 si contractul de munca l-am semnat cu 29 08 2015.Este normal?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:21, 13 August 2015
1. Daca aveti timpul de munca de 4 ore/zi , atunci salariul minim care trebuie sa vi se acorde este de 525 lei si nu de 1050 lei (acesta este salriul minim raportat la un program de munca de 8 ore/zi).

In situatia in care veti beneficia de indemnziatia pentru CCC , aceasta are un cunatum cuprins intre :
- 600 lei si 3400 lei pentru CCC cu o durata de 1 an
- 600 lei si 1200 lei pentru CCC cu o durata de 2 ani.

Asadar, cuantumul minim al indemnizaţiei la care este îndreptăţită persoana este de 600 lei.

2. Ce data de incepere a activitatii aveti mentionata in c.i.m.?

Art. 16.C.mun.
(1) Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana. Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului. Forma scrisa este obligatorie pentru incheierea valabila a contractului.
(2) Anterior inceperii activitatii, contractul individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor, care se transmite inspectoratului teritorial de munca.
(3) Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.
...

Asadar, c.i.m. se semneaza anterior inceperii activitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare minori NNorbert NNorbert Buna ziua Se angajeaza un minor (este intre 15 si 16 ani,, cu 8 ore pe zi, 30 ore pe saptamana) care ar fi salariul minim pentru minorul ... (vezi toată discuția)
Contract costicul costicul Pot angaja un paznic cu contract de munca, la un SRL, doar trei ore pe saptamana? Vreau doar sa imi pazeasca un local doar trei ore, sambata, de la ora 22 la ... (vezi toată discuția)
Srl - numar angajati minim bogdan.netejoru bogdan.netejoru Buna ziua, Va rog sa imi spuneti in cadrul unui SRL care este limita minima de angajati? 1 sau 2?? Pentru situatia in care este unul singur ( un ... (vezi toată discuția)