Magda Staicu a scris:
asa am inteles ( de fapt nu inteleg de ce asa... dar unde-i lege , e vai de picioare :strambatura: ) si eu : ca de la 01.05.2009 amortizarea aferenta reevaluarii este neded fiscal. Ce nu stiu insa, este ce fel se trateaza amortizarea aferenta reevaluarii care scade valoarea fata de valoarea initiala ....
Ce e de inteles? Cineva doreste mai multi bani la buget, dar nu poate mari cotele, nu da bine la imagine. Si atunci umbla la lucruri mai fine. Tot omu stie: cota de impunere e 16 % la impozitul pe profit. Ce cota mica avem!!! Dar ea are o baza de aplicare mai mare pe an ce trece, lucru care poate scapa din vedere oricarei persoane.
Dar sa revenim la reevaluare. Datorita cresterii preturilor la cladiri in 2007, 2008 majoritatea firmelor si-au facut reevaluare, din varii motive: sa-i cresca pretigiul in ochii bancilor si investitorilor, sa diminueze prin amortizare impozitul pe profit etc. Acum in 2009 valorile constructiilor au scazut, noi am ramas sa calculam amortizare mare, deci impozit mai mic. Nu putem sa facem reevaluare, in scadere de data asta, in mijlocul anului, este impotriva legii. Suntem prinsi intre doua legi si acel cineva care vrea bani la buget stie asta. Si deci se aplica vorba lui Tanase" Ai n-ai Dai!"