avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cheltuiala cu amortizarea
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cheltuiala cu amortizarea

am inteles ca de la 1 mai 2009 cheltuiala cu amortizarea din reevaluare nu este deductibila. La fel si cheltuiala cu amortizarea masinilor folosite de directori in interesul societatii . Ce stiti , este adevarat ?
Cel mai recent răspuns: Oranina Dumitru , Contabil 15:17, 21 Iulie 2009
mona_genes a scris:

am inteles ca de la 1 mai 2009 cheltuiala cu amortizarea din reevaluare nu este deductibila. La fel si cheltuiala cu amortizarea masinilor folosite de directori in interesul societatii . Ce stiti , este adevarat ?

1.Conform OU34/2009, amortizarea fiscala, aferenta reevaluarilor efectuate dupa 01.01.2004, nu mai este deductibila incepand 01.05.2009

"La articolul 22, după alineatul (5) se introduce un nou alineat, alineatul (51), cu următorul cuprins:
"(51) Prin excepţie de la prevederile alin. (5), rezervele din reevaluarea mijloacelor fixe, inclusiv a terenurilor, efectuată după data de 1 ianuarie 2004, care sunt deduse la calculul profitului impozabil prin intermediul amortizării fiscale sau al cheltuielilor privind activele cedate şi/sau casate, se impozitează concomitent cu deducerea amortizării fiscale, respectiv la momentul scăderii din gestiune a acestor mijloace fixe, după caz." "

2. amortizarea autoturismelor folosite in scopul desfasurarii activitatii firmei sunt deductibile in continuare la calculul impozitului pe profit.

Succes!
Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2009
Oranina Dumitru, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitate amortizare cladiri reevaluate marius2009 marius2009 La 31.12.2008 am facut o reevaluare la cladiri cu raport de reevaluare facut de un evaluator independent. Cheltuielile cu amortizarea in 2009 au crescut la ... (vezi toată discuția)
Amortizarea fiscala camicami camicami Spuneti-mi si mie ,va rog,care este baza lagislativa,actul normativ ,art.,conform caruia,in perioada 01.01.2007-30.04.2009 amortizarea diferentelor din ... (vezi toată discuția)
Amortizarea diferentei din reevaluare-oug 34/2009 Management Account Management Account Text extras din: Ordonanta de urgenta nr. 34/2009 - cu privire la rectificarea bugetara pe anul 2009 si reglementarea unor masuri ... (vezi toată discuția)