avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cheltuiala cu amortizarea
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cheltuiala cu amortizarea

am inteles ca de la 1 mai 2009 cheltuiala cu amortizarea din reevaluare nu este deductibila. La fel si cheltuiala cu amortizarea masinilor folosite de directori in interesul societatii . Ce stiti , este adevarat ?
Cel mai recent răspuns: Oranina Dumitru , Contabil 15:17, 21 Iulie 2009
mona_genes a scris:

am inteles ca de la 1 mai 2009 cheltuiala cu amortizarea din reevaluare nu este deductibila. La fel si cheltuiala cu amortizarea masinilor folosite de directori in interesul societatii . Ce stiti , este adevarat ?

1.Conform OU34/2009, amortizarea fiscala, aferenta reevaluarilor efectuate dupa 01.01.2004, nu mai este deductibila incepand 01.05.2009

"La articolul 22, după alineatul (5) se introduce un nou alineat, alineatul (51), cu următorul cuprins:
"(51) Prin excepţie de la prevederile alin. (5), rezervele din reevaluarea mijloacelor fixe, inclusiv a terenurilor, efectuată după data de 1 ianuarie 2004, care sunt deduse la calculul profitului impozabil prin intermediul amortizării fiscale sau al cheltuielilor privind activele cedate şi/sau casate, se impozitează concomitent cu deducerea amortizării fiscale, respectiv la momentul scăderii din gestiune a acestor mijloace fixe, după caz." "

2. amortizarea autoturismelor folosite in scopul desfasurarii activitatii firmei sunt deductibile in continuare la calculul impozitului pe profit.

Succes!
Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2009
Oranina Dumitru, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitate amortizare cladiri reevaluate marius2009 marius2009 La 31.12.2008 am facut o reevaluare la cladiri cu raport de reevaluare facut de un evaluator independent. Cheltuielile cu amortizarea in 2009 au crescut la ... (vezi toată discuția)
Amortizarea fiscala camicami camicami Spuneti-mi si mie ,va rog,care este baza lagislativa,actul normativ ,art.,conform caruia,in perioada 01.01.2007-30.04.2009 amortizarea diferentelor din ... (vezi toată discuția)
Amortizarea diferentei din reevaluare-oug 34/2009 Management Account Management Account Text extras din: Ordonanta de urgenta nr. 34/2009 - cu privire la rectificarea bugetara pe anul 2009 si reglementarea unor masuri ... (vezi toată discuția)