avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Suspendare raport serviciu functionar pentru trimitere ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Suspendare raport serviciu functionar pentru trimitere in judecata

Un functionar public trimis in judecata, i s-a emis dispozitia de suspendare de drept. In aceeasi zi si-a luat concediu medical, cum se procedeaza in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:45, 14 August 2015
Raportul de serviciu ramane suspendat in cazul in care s-a dispus trimiterea in judecata pentru savarsirea unei infractiuni de natura celor prevazute la art. 54 lit. h din Legea nr.188/1999.

Concediu medical suspendat raportul de serviciu numai daca este pentru o perioada mai mare de o luna.
suspendarea raportului de serviciu s-a facut cu art.94 lit.m din lg.188/1999 cu data x, cu aceeasi data functionarul public a anuntat concediu medical, sa inteleg ca daca are concediu medical mai mult de o luna prioritate are concediu medical si nu suspendarea mai sus amintita?. Concret i se accepta Concediu medical si i se plateste?
Suspendare la suspendare nu exista.

Prin urmare, are prioritate prima suspendare de drept , in opinia mea.
Multumesc, dar in cazul concediului de odihna? De ex. functionarul public se afla in concediu de odihna la data suspendarii?
Concediu medical suspenda perioada de concediu de odihna.

OUG 158/2005
Art. 16. - (1) Asiguratii a caror incapacitate temporara de munca a survenit in timpul concediului de odihna sau al concediului fara plata beneficiaza de indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca, concediul de odihna sau fara plata fiind intrerupt, urmand ca zilele neefectuate sa fie reprogramate.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical vulpitza70@yahoo.com vulpitza70@yahoo.com Pentru un funcționar public care se află în concediu medical de mai bine de 2 luni , trebuie să i se suspende raportul de serviciu pe perioada concediului ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna intrerupt de concediul medical Nastasia D. Nastasia D. Buna seara. Lucrez intr.o institutie publica doar de cateva luni, la Resurse umane. Am urmatoarea situatie: o functionara intra in CO din 21 aprilie pana in 16 ... (vezi toată discuția)
Urgent!! dreptul la prima de co suspendata pe anii 2001-2006 Cristinabv Cristinabv Va rog o lamurire la calculul primelor de CO pt 2001-2006 conf OUG 146/2007. Caz concret: -institutia a calculat primele restante in baza OUG 146/2007 din ... (vezi toată discuția)