avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... comisionul de administrare este clauza abuziva?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

comisionul de administrare este clauza abuziva?

Buna ziua!
Am dat in judecata Banca pentru "Comisionul de gestionare este abuziv" !!!
In Intampinare depusa de Banca (cu o intarziere de 5 zile peste termenul legal) arata ca :
- perceperea comisionului de gestionare/administrare nu era interzis la data incheierii contractului prin nici un act normativ.Mai mult decat atat,perceperea unui asemenea comision este expres recunoscut prin lege,fiind reglementat art.36 alin 1 si 3 din OUG 50/2010;
- reclamantul(EU)) solicita rambursarea sumelor achitate in temeiul clauzelor care prevad comisionul de gestionare/administrare.Aceasta cerere in mod evident este supusa termenului general de prescriptie de
3 ani care curge de la data achitarii sumelor cu titlu de comision de gestionare/administrare.
Avand in vedere amabilitatea Dumneavoastra de a ma sfatui,va rog respectuos sa-mi spunteti cum sa procedez?

Cu sima,
Cel mai recent răspuns: Madalin Barnea , Avocat 17:15, 13 August 2015
Ce sa va mai spunem? Le stiti pe toate ! Deja ati procedat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision de risc elis57 elis57 Am un creditin derulare la BCR. Am inteles ca o data cu intrarea in vigoare a ordonantei 50/2010 banca nu mai trebuie sa-mi perceapa comision de risc. Am ... (vezi toată discuția)
Oug 50/2010 si introducerea unui nou comision neprevazut in contract T.O. T.O. OUG 50/2010 s-a vrut a avea intentii bune, dar pe unii debitori i-a faultat. Eu m-am pricopsit cu un comision nou pe care nu il aveam in contractul initial. ... (vezi toată discuția)
Clauze contradictorii in contractele de credit ipotecare/imobiliare mpopescu70 mpopescu70 Buna ziua, am semnat in 2007 o conventie de credit ipotecar in Euro la o banca din Romania prevazuta cu Conditii speciale si Conditii generale. Mentinonez ... (vezi toată discuția)