avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie anticipata atunci cand se ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie anticipata atunci cand se transforma in pensie pntru limita de varsta

acum 2 ani am depus actele de pensionare pentru ca intruneam conditia de vechime in munca . La anul , in 2016 voi implini 63 de ani , deci voi intruni si conditia de limita de varsta . As dori sa primesc raspuns la urmatoarele Intrebari: -la anul mi se va recalcula pensia ??
-in prezent nu am primit decizia de pensionare in original , iar cand am facut cerere la casa de pensii in vederea eliberarii acestei decizii, mi s-a raspuns ca voi primi o copie . De ce nu se elibereaza originalul ??

Va multumesc anticipat !!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:40, 14 August 2015
1. Din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:

Art. 64
(1) La data indeplinirii conditiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta, pensia anticipata se transforma in pensie pentru limita de varsta si se recalculeaza prin adaugarea perioadelor asimilate si a eventualelor stagii de cotizare realizate in perioada de suspendare a platii pensiei anticipate.

(2) Transformarea pensiei anticipate in pensie pentru limita de varsta, in conditiile prevazute la alin.(1), se face din oficiu.

2. Se va emite o noua decizie de pensie pentru limita de varsta.

3. Pensionarul primeste un exemplar din decizie in original.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare Lylah Lylah cum se face trecerea in acte de la pensia anticipata la pensia pt limita de varsta? cat durează? :frantic: (vezi toată discuția)
Pensie limita de varsta gluten gluten Pensia anticipata va deveni pensie pentru limita de varsta, din oficiu ?Sau trebuie sa depun o cerere?Multumesc! (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata Agafia Agafia Buna seara, Sunt nascuta in iunie 1961si am 30 de ani vechime in munca. As dori sa stiu care sunt conditiile si termenul la care ma pot pensiona anticipat ... (vezi toată discuția)