avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire 1/3 salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire 1/3 salariu

Buna ziua
Am avut o poprire de 1/3 din salariu la un credit din 2008,chiar daca poprirea mi-a venit in ianuarie 2015 dupa 7 ani, nu am mai cautat sa vad daca nu cumva datoria e prescrisa si am respectat ordinul judecatoresc. In primele 2 luni am avut contul bancar blocat, si chiar daca societatea trimitea 1/3 din salariu, la banca cand mergeam sa retrag imi oprea inca o data 1/3 din suma ramasa. Chiar daca era un abuz, am trecut si peste asta cu scopul de a termina cat mai repede de achitat, suma totala fiind mult sub 10000ron, sperand sa o termin in 5-6 luni.
Societatea la care sunt angajat a respectat hotararea judecatoreasca virand lunar 1/3 pana la terminarea datoriei, dar fara sa ia in calcul sumele care mi-au fost retrase in primele luni din contul bancar. Desi intro tara civilizata, un executor judecatoresc, vazand ca suma care ii este virata lunar este in jur de 700-800ron,ar fi putut sa anunte societatea ca mai trebuie trimis 354 ron pana la terminarea datoriei. Acest lucru nu sa intamplat, si societatea a trimis si ultima transa de 883ron. Astfel datoria care e scrisa ordinul judecatoresc primit la firma a fost virata in totalitate. Acum vine si problema mea, firma a virat 883ron, dar mai era nevoie de 354, diferenta de 529 vreau sa o recuperez. Am tinut legatura cu executorul judecatoresc de la inceput pana acum, cand mi-au fost opriti banii de banca i-am spus ca la final vor fi bani in plus, pentru ca firma nu poate lua in considerare si suma care a fost retrasa de banca, si mi-a confirmat atunci ca nu e nici o propblema, la final imi trimite inapoi suma care este in plus. La inceputul saptamanii am sunat si a spus ca nu are timp sa sun a 2 a zi, a 2 a zi am insistat degeaba ca nu a raspuns. I-am trimis pe mail copie buletin conform cu originalul si cerere restituire, tot ce trebuie sa imi trimita banii. Cum nu am primit banii am continuat cu telefoanele, am reusit iar sa luam legatura, a spus ca a vazut mail-ul dar nu a avut timp sa verifice sa sun maine. Si tot asa o tinem, sun si primesc acelasi raspuns nu am avut timp,reveniti cu un telefon maine. Sunt sigur ca scopul acestor amanari e sa renunt si sa ii ramana banii. Am scris un roman, dar am vrut sa intelegeti cat mai bine situatia.
Intrebarea mea e urmatoarea, cum pot sa urgentez primirea baniilor. Din ce am scris mai sus, daca merg pe cale amiabila voi pierde acesti bani, ce as putea sa fac din punct de vedere legal. Sa fac o plangere la tribunal? Trebuie sa existe o solutie legala de recuperare a baniilor.

Alte discuții în legătură

Am avut poprire, am platit tot. recuperare suma data in plus ciprian202 ciprian202 Buna ziua, Am avut o poprire, societatea la care sunt angajat a virat 1/3 din salariu pana la achitarea intregii sume. La inceput am avut contul blocat si ... (vezi toată discuția)
Dificultati la ridicarea popririi selected selected Buna ziua. Am o problema cu bancile :D . Am poprire pe contul curent pentru un titlu executoriu. Angajatorul a primit si el titlul executoriu si mi-a retinut, ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu si continuare penalitati la banca membruev membruev Am poprire pe salariu ptr nerambursarea integrala a unui credit in euro la banca. Platesc de 3 ani si datoria aproape ca n-a scazut mai deloc. E posibil asa ... (vezi toată discuția)