avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Se poate lucra pro bono in timpul concediului de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Se poate lucra pro bono in timpul concediului de crestere copil?

Stiu ca pentru primirea indemnizatiei, persoana in cauza nu trebuie sa lucreze, adica sa aiba si alte venituri. Sotia are un curs de protectia muncii si face actele PSI la firma mea (3 angajati).
In perioada concediului postnatal trebuie sa desemnez alta persoaba sau poate face sotia fara nici un fel de pretentii financiare? (voluntar). Neobtinand venituri nu vad conflictul de interese. Ca si timp efectiv mentionez ca e vorba de 1 ora pe luna.
Situatia se aplica si persoanelor care fac voluntariat la diverse ONG-uri...isi pierd indemnizatia daca, continua sa faca voluntariat in postnatal? adica FARA A PRIMI NICI UN FEl DE BENEFICIU DE NATURA MATERIALA DIN ACTIVITATEA FACUTA. (beneficul este daca vreti la nivel sufletesc). Multumesc.
Cel mai recent răspuns: claudiu75 , utilizator 09:29, 18 August 2015
Desfasurarea unei activitati de voluntariat la un ONG nu afecteaza plata indemnizatiei pentru CCC.
Multumesc de raspuns. Dar desfasurarea unei activitati de voluntariat la o firma privata care este chiar a sotului? poate afecta plata indemnizatiei?
De ce intreb? pentru ca in cazul acesta voi face si eu cursul de 40 de ore necesar ca sa faci Protectia Municii.
Ultima modificare: Vineri, 14 August 2015
claudiu75, utilizator
Nu se pot desfasura activitati de voluntariat in cadrul societatilor comerciale.

Legea nr.78/2014
Art. 3
In sensul prezentei legi, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:
a) voluntariatul reprezinta participarea voluntarului persoana fizica la activitati de interes public desfasurate in folosul altor persoane sau al societatii, organizate de catre persoane juridice de drept public sau de drept privat, fara remuneratie, individual sau in grup;
b) activitatea de interes public reprezinta activitatea desfasurata in domenii precum: arta si cultura, sportul si recreerea, educatia si cercetarea, protectia mediului, sanatatea, asistenta sociala, religia, activismul civic, drepturile omului, ajutorul umanitar si/sau filantropic, dezvoltarea comunitara, dezvoltarea sociala;
c) organizatia gazda este persoana juridica de drept public sau de drept privat, fara scop lucrativ, care organizeaza si administreaza activitati de voluntariat;
d) contractul de voluntariat reprezinta conventia incheiata intre un voluntar si organizatia gazda, in temeiul careia prima parte se obliga sa presteze o activitate de interes public, fara a fi remunerata, iar cea de-a doua se obliga sa ofere o activitate adecvata solicitarii sau pregatirii voluntarului;
.....

Multumesc mult de raspuns. Atunci o sa fac si eu minunea de curs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Voluntariat Lidi1 Lidi1 Bună seara! La ce spital pot să fac voluntariat ca asistent medical în București? Cum procedez în vederea acestui lucru? Unde mă pot informa și la cine ... (vezi toată discuția)
Contract de voluntariat Madalina0808 Madalina0808 Buna ziua, Se poate incheia un contract de voluntariat intre un medic (kinetoterapeut mai exact) si o clinica medicala de recuperare? Poate exista ... (vezi toată discuția)
Contract de voluntariat beneficiar persoana fizica luticus luticus In legea 78/2014 a voluntariatului se mentioneaza ca si persoanele fizice pot incheia contracte de volkuntariat nu numai ONg urile. In ce conditii si pentru ce ... (vezi toată discuția)