avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Administratia domeniului public si Codul Rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Administratia domeniului public si Codul Rutier

Buna ziua,

De montarea unor indicatoare de circulatie pe stalpile de langa sosele cred ca se ocupa Administratia Domeniului Public si Politia Rutiera. Va rog sa ma corectati daca gresesc.

Intrebarea mea se refera la faptul daca este legal sa se monteze semne de circulatie care nu apar in Codul Rutier? Exemplu concret, un anumit primar vine cu o propunere, un indicator inventat de catre dansul sau cineva cunoscut dumnealui si peste cateva zile apare in public acel indicator.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: henrichro , utilizator 02:53, 4 Noiembrie 2015
Nu pot fi montate indicatoare rutiere care nu sunt conforme cu legislatia si normele in vigoare.
Indicatoarele rutiere se monteaza de catre serviciul specializat din cadrul primariei cu consultarea si acordul politiei rutiere. ADP este in subordinea primariei iar daca primarul viseaza ceva noaptea atunci trebuie sa ii indeplineasca dorinta.

Ce fel de indicator a inventat primarul? Ce semnificatie are?
Acest indicator: [ link extern ]

Din cate stiu, nu sunt sigur, exista o lege care interzice montarea unor indicatoare pe stalpi care se aseamana cu cele din Codul Rutier, dar nu fac parte din acelasi cod. Repet, nu mi-e clara treaba asta. Daca e adevarata treaba, nu stiu in ce masura influenteaza o hotarare a Consiliului Local acest lucru...
Comicaria respectiva nu poate fi numita "indicator rutier", cel mult poate fi amplasata pe un panou de reclama.

Indicatoare rutiere sunt astfel astfel concepute incat sa nu distraga atentia conducatorilor auto de la trafic iar o astfel de prostie de indicator in mod sigur va conduce la producerea de eventuale accidente in trafic.

Sesizati politia rutiera printr-o adresa si solicitati clarificari atat cu privire la semnificatia indicatorului ca si la legalitatea montarii pe drumurile publice.

Se pare ca pe langa primarul "care este" in arest la domiciliu aveti parte si la Tg Mures de un primar la fel de bun prieten cu limba romana. Bineinteles ca in acest grup select o includem si pe doamna fosta ministresa pe la mediul de afaceri si turims, actuala europarlamentar. ;)
Multumesc frumos pentru raspunsuri.

Acel indicator (da, comicaria respectiva) s-a amplasat pe o singura strada (prea mult si asta, asa se pare deocamdata) in rampa din ambele directii, intr-un loc unde exista si bumpere cu pretextul ca in zona respectiva exista o scoala. Scoala respectiva se afla la circa 100 de metri de acel loc, insa strada pe care sunt amplasate bumperele in rampa si comicariile respective, se intersecteaza cu strada (cu rang inferior, cu indicatorul STOP) pe care locuieste domnul primar.

Pe profilul dumnealui de Facebook a cerut si parerile muresenilor legat de acest indicator si desi marea majoritate respingeau ideea, aceste indicatoare s-au amplasat acum cateva zile.
Ultima modificare: Vineri, 14 August 2015
henrichro, utilizator
Daca se simte frustrat ca locuieste pe o strada de rang inferior si vrea sa ajunga mai repede la primarie unde munceste :pleasantry: in folosul muresenilor, mai bine ar monta un indicator de prioritate sau s-ar muta pe o strada cu prioritate.

Locuitorii unei localitati nu sunt obligati sa suporte idioteniile unui primar.

Daca doriti sa faceti ceva pentru urbe atunci solicitati primariei si politiei rutiere temeiul legal al montarii indicatorului respectiv, semnificatia acestuia si costurile amplasarii indicatorului.

Alte discuții în legătură

Semn de circulatie furat dupa accident! tzutzy16 tzutzy16 Buna ziua, In data de 1.06.2016 circulam pe strada Padesu ( sens unic) din Bucuresti cand din partea dreapta am fost lovit de o doamne care circula din ... (vezi toată discuția)
Cum facem ? sexu sexu intrarea in gradinita cum poate fi semnalizata ?,pt ca acolo se parcheaza masini ,iar ca sa evitam cum putem face ?exista un semn rutier ? este un drum de ... (vezi toată discuția)
Restrictionare acces strada infundata Tello Tello Buna ziua, Vin la dumneavoastra cu urmatoarea problema: Deoarece locuinta mea se afla pe o strada cu o latime de 3m si lungime de ca. 100m am solicitat si ... (vezi toată discuția)