avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Administratia domeniului public si Codul Rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Administratia domeniului public si Codul Rutier

Buna ziua,

De montarea unor indicatoare de circulatie pe stalpile de langa sosele cred ca se ocupa Administratia Domeniului Public si Politia Rutiera. Va rog sa ma corectati daca gresesc.

Intrebarea mea se refera la faptul daca este legal sa se monteze semne de circulatie care nu apar in Codul Rutier? Exemplu concret, un anumit primar vine cu o propunere, un indicator inventat de catre dansul sau cineva cunoscut dumnealui si peste cateva zile apare in public acel indicator.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: henrichro , utilizator 02:53, 4 Noiembrie 2015
Buna seara,

Am facut o sesizare online catre Primaria Tg. Mures. Aici: [ link extern ]

Citez:

"Buna ziua,

As dori sa solicit clarificari cu privire la semnificatia indicatoarelor "smiley" montate pe strada Alexandru Papiu Ilarian, costurile amplasarii indicatoarelor cat si temeiul legal al montarii acestor indicatoare pe drumurile publice.

Ma adresez institutiei Dvs., deoarece stiu ca indicatoarele rutiere se monteaza de catre serviciul specializat din cadrul primariei cu consultarea si acordul politiei rutiere, precum si faptul ca ADP se afla in subordinea primariei.

....
"

Au trecut aproape de 30 de zile si inca nu am primit raspuns -> [ link extern ] .

Care ar fi urmatorul pas?

Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semn de circulatie furat dupa accident! tzutzy16 tzutzy16 Buna ziua, In data de 1.06.2016 circulam pe strada Padesu ( sens unic) din Bucuresti cand din partea dreapta am fost lovit de o doamne care circula din ... (vezi toată discuția)
Cum facem ? sexu sexu intrarea in gradinita cum poate fi semnalizata ?,pt ca acolo se parcheaza masini ,iar ca sa evitam cum putem face ?exista un semn rutier ? este un drum de ... (vezi toată discuția)
Restrictionare acces strada infundata Tello Tello Buna ziua, Vin la dumneavoastra cu urmatoarea problema: Deoarece locuinta mea se afla pe o strada cu o latime de 3m si lungime de ca. 100m am solicitat si ... (vezi toată discuția)