As aprecia sprijinul Dumneavoastra in urmatoarea speta:
Azi am primit prin intermediul postei romane o somatie si un Titlu Executoriu pentru o valoare de app 2.300 ron. Natura obligatiei fiscale mentionata este: “Alte Venituri (venit despagub. + raspunderi p.f., etc)”.
Intrebarile pe care le am si la care nu pot sa gasesc raspunsuri intrucat sediul ANAF se schimba in ac perioada si nu sunt disponibili, sunt:
1. Daca Eu nu am inregistrat alte venituri decat salariu de la angajator ( firma respectabila / corporatie),cum este posibil sa fiu somata?
2.Daca eu Nu am primit, de asemenea, nici o informare in prealabila ref plata acestor “impozite”, cum este posibil sa fiu executata?
In speranta ca intrebarile mele sunt clare si nu prea complicate, va multumesc anticipat si va asigur de toata consideratia mea pentru munca Dumneavoastra Pro-Bono.
Există posibilitatea ca firma unde sunteţi angajat să vă fi trecut o anumită sumă pe un alt tip de contract (convenţie civilă, de pildă) şi, astfel, la suma respectivă să trebuiască să plătiţi acele restanţe de taxe. Se practică asemenea contracte pentru ca angajatorul să plătească dări mai mici către stat. Poate nu este aceasta situaţia pentru care aţi fost somat de ANAF, dar - repet - poate fi una dintre posibilităţi.
În ceea ce priveşte faptul că nu aţi fost informat în prealabil... şi eu cred că normal ar fi ca să existe o astfel de informare, însoţită şi de anumite detalii (pentru că e firesc ca omul să ştie ce trebuie să plătească şi ce anume reprezintă suma care i se impută), dar se pare că nu există. Eu am accesat zilele trecute secţiunea "Spaţiul Privat Virtual" de pe site-ul ANAF, mai mult de curiozitate, ca să văd cum funcţionează aplicaţia respectivă (căci ştiam că sunt în regulă cu plata taxelor şi impozitelor) şi am aflat, astfel, că am de plătit din 2012 o sumă ridicolă, 2 lei, reprezentând o restanţă la CAS. Dar eu am completat În fiecare an Declaraţia 200 şi mi-au venit anual decizii de impunere. Nu pot să pricep de ce nu au trecut acei 2 lei în deciziile respective aferente anilor 2012 sau 2013 sau 2014, pentru regularizare, în condiţiile în care anual am plătit circa 600-700 lei prin acele decizii, urmare a calculelor făcute de ANAF. Aşadar, informarea lasă foarte mult de dorit.