avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

daca unul din soti nu este de acord cu divortul este posibil sa divorteze celalalt
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 19:01, 15 August 2015
Sigur ca se poate divorta fara acordul sotului sau sotiei dar trebuie sa va adresati instantei de judecata.
va multumesc pentru raspuns ,daca el spune in instanta ca nu vrea sa divorteze ce se va intimpla?
Pai dumneavoastra trebuie sa aduceti motive de desfacere a casatoriei, iar daca sotul dumneavoastra nu este de acord, tot o sa divortati dupa ce convingeti instanta ca dumneavoastra intradevar doriti sa divortati.
Ceea ce trebuie sa dovediti nu este ca doriti sa divortati ci ca exista motive temeinice pentru care casatoria nu mai poate continua si asta din culpa sotului parat. Proba motivelor temeinice se va face cu martori, inscrisuri si orice alta proba legala.
romania inedit a scris:

Pai dumneavoastra trebuie sa aduceti motive de desfacere a casatoriei, iar daca sotul dumneavoastra nu este de acord, tot o sa divortati dupa ce convingeti instanta ca dumneavoastra intradevar doriti sa divortati.

Imi cer scuze ca nu m-am exprimat mai clar, dar ideea este ca dumneavoastra trebuie sa aduceti probe temeinice din care sa reiasa ca nu mai poate continua casatoria dumneavoastra, din vina paratului, urmand ca probele administrate sa dovedeasca asta, iar de regula instanta pronunţa divorţul din culpa comună, chiar dacă numai unul dintre ei a făcut cerere de divorţ, pentru ca e greu de demonstrat ca numai un sot este vinovat.

Daca pârâtul se declară de acord cu divorţul, acesta se pronunţă fără a se face menţiune despre culpa soţilor.

În cazul divorţului, regimul matrimonial încetează între soţi la data introducerii cererii de divorţ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de sot care refuza marinhelga marinhelga buna ziua exista posibilitatea ca doi soti fara copii s adivorteze daca unul dintre cei doi nu doreste divortul?ce ar trebui sa faca sotia care doreste ... (vezi toată discuția)
Divort TESO TESO ce acte am nevoie ptr divort daca am o fetita de 1 an si mergem cu sotul impreuna sa depunem divortul?bunuri comune nu avem ce am avut a impartit deja noi ... (vezi toată discuția)
Divort culpa comuna alinacampean alinacampean Am inteles ca as putea cere divort din culpa comuna,si in acest caz fiind necesara doar prezenta mea la depunerea cererii de divort. Ma poate ajuta cineva cu ... (vezi toată discuția)