avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... extindere locuinta - am nevoie de acordul vecinilor?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

extindere locuinta - am nevoie de acordul vecinilor?

Locuiesc la curte.
O casa cu un perete comun cu casa vecinulu, (casa tip CFR)i. Din motive de spatiu mic la numarul mare al familiei sunt nevoit sa fac extindere pe verticala ( mansardare) si o camera pe orizontala. Camera suplimentara este in prelungirea alteia pe hotarul cu vecinu ( cca 3x3m), deci un perete va fi in loc de gard.
Intrebare: Trebuie sa cer cinsimtamantul celor 3 vecini (mostenitori) pentru extindera camerei si pentru mansardare sau pot incepe constructia fara consimtamantul lor.. Doi vecini locuiesc in acea casa.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 19:38, 13 August 2009
Va trebui sa oferiti mai multe detalii cu privire la natura dreptului de proprietate asupra constructiei si terenului (proprietate exclusiva, coproprietate).

Oricum, nu veti putea construi fara autorizatie, iar cu ocazia eliberarii acesteia vi se vor solicita si eventualele acorduri pe care trebuie sa le obtineti de la vecini in functie de situatia de fapt si de drept a imobilului.
Buna ziua
Acordul asa-numitilor vecini ( de fapt locuiti in aceeasi casa , model CFR , tip townhouse, practic un duplex impartit pe jumatate) este OBLIGATORIU! Vi se va solicita la obtinerea autorizatiei de construire un acord notarial din partea acestora. Sfatul meu este sa ii contactati de pe acuma ca sa evitati pierderea de timp , nervi si alte cheltuieli suplimentare . De obicei , indiferent cat de simpatic este vecinul , in astfel de situatii , se opune la astfel de actiuni cum este cea pe care dvs doriti sa o initiati( supraetajare, etc), fapt pentru care va trebui sa fiti diplomat si sa veniti cu propuneri care sa vizeze eventual o zugravire pe costul dvs a intregii fatade a imobilului sau alte propuneri de acest gen.Va spun din experienta ca functioneaza! SUCCES!
Da, casele sunt lipite, curti separate despartite printr-un garg de BCA facut de mine. Proprietarii casei vecine sunt: mama si cei doi copii majori. Unul dintre copii locuieste la bloc. Mama=cca.80 ani, un copil =60 ani si ultimul 57 ani. Copilul de 57 nu are serviciu si este un mare betivan. Trebuie consimtamant si de la cel care nu locuieste in casa. Multumesc pentru sfetul cu zugraveala, este o idee fff buna.
B-)Ati rezolvat problema cu casa?
De curiozitateeeeeee!
:D
Daca eu am o autorizatie de constructie din 2005 dar nu am facut nimic la casa pana acum din lipsa de bani...as putea sa o reinnoiesc intr-un fel?Sau va trebui sa o iau de la capat cu proiect, plan urbanism, etc?Va multumesc

Alte discuții în legătură

Autorizatie constructie cocomar cocomar Buna ziua, In anul 2010 am facut o supraetajare din lemn pe constructia existenta care nu era intabulata, acum doresc sa intru in legalitate si sa obtin ... (vezi toată discuția)
Abuzuri din partea autoritatilor din cadrul seviciului urbanism danantohi danantohi salutare este normal sa se faca un puz,fara acordul vecinilor? daca sa facut-este normal sa se obtina o autorizatie de constr pt un imobil de 4 nivele ... (vezi toată discuția)
Consimtamîntul notarial al vecinului pentru efectuarea de lucrari de subzidiri al casei "lipite" gerox gerox Vecinul cu casa cu zidul lipit de zidul casei mele , proprietate , a luat o autorizatie de constructie fara a avea la dosar \"consimtamîntul nostru ... (vezi toată discuția)