avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu vecinii scarii in care locuiesc, ajutor!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu vecinii scarii in care locuiesc, ajutor!!!

Buna ziua! De 9 luni de zile m-am mutat intr-un apartament situat la parter si de atunci, nu am pic de liniste de la 5 dimineata pana seara pe la 11 cand toata lumea merge la culcare#-o. De ce mi se intampla asta? Pentru ca "desteptii" de vecini, in loc sa mearga pe aleea publica care face legatura cu celelalte strazi principale, motivand "sa nu mai ocolesc" trec pe trotoarul de langa bloc. In fata acestui trotuar este spatiu verde cu cca 3-4m latime, va dati seama cat timp pot economisi? Stiti de ce nu am liniste? Trece ala de la etj.2 de 3/zi, uneori vorbind la telefon alteori auzind tocurile pantofilor(am uitat sa spun ca parterul nu este inalt), ala de la etj4 se opreste in dreptul geamurilor si converseaza cu cel care sta pe banca de pe aleea publica, vecinul de la parter si multi alti vecini trec la fel de cel putin 2ori/zi. tin sa precizez ca am 1 bebe de 9luni care are nevoie de liniste, nu mai suport:(( sunt atat de nesimtiti...Am discutat cu o parte din ei pe cale amiabila, civilizat, respectos. N-ai cu cine. Ca ultima solutie de rezolvare a acestei situatii am hotarat sa sa infig in beton 3tevi si 3-4m plasa pentru ca acestia sa nu mai treaca pe acolo(locatarii au alee de trecere prin fata blocului) si "mi s-au urcat in cap" spunand ca nu am dreptul, ca acordul vecinilor, ca autorizatie de la Primarie... in sfarsit. Intro seara cand am plecat de acasa, la intoarcere am gasit plasa taiata(cat timp a stat plasa parca eram pe alta planeta, asa liniste era). de atunci nu am mai ingradit. Va rog sa ma ajutati sa-mi spuneti daca am procedat corect sau in caz contrar cui sa ma adresez sau ce pot sa fac.Am fost si la politie sa fac plangere insa nu pot rezolva mare lucru intrucat zgomotele produse de acestia(vorbitul la telefon, fluieratul, batutul din palme, zgomotul produs de tocul pantofilor sa)nu se incadreaza in legea61(cred ca nu gresesc) a linistii si ordinii publice. va rog sa ma ajutati, nu-i mai suport:(. Oare locuitorii de la parter nu au dreptul la liniste si intimitate? nu este nici o lege care sa specifice o oarecare distanta de la geamuri? Va rog insistent sa ma ajutati!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:34, 27 August 2015
Apelati la presedintele asociatiei de proprietari sa accepte imprejmuirea locului.
Daca nu gasiti intelegere atunci faceti o sesizare in atentia compartimentului de relatii cu asociatiile de proprietari din cadrul primariei.
Este posibil ca nici acolo sa gasiti pe cineva cu capul pe umeri si care sa se implice in rezolvarea problemei, dar puteti incerca.
O solutie de avarie chiar daca poate fi considerata mai neortodoxa, montativa niste suporti pentru rufe in dreptul ferestrelor cat sa depaseasca latimea trotuarului sau chiar mai mici, in orice caz, cat sa nu poata sa treaca o persoana pe calea de acces de langa peretele blocului, chiar daca nu puneti rufe pe suport, sa fie asa, la plezneala. Poate isi scoate vreunul ochii si inteleg sa mearga pe trotuar.!
multumesc! probabil ar fi fost mai simplu daca aveam asoc. de proprietari insa nu exista. sunt din calarasi si sunt foarte putine asociatii. mai degraba se aplica legea junglei decat cea a bunului simt, a respectului, educatiei sa
Atunci aplicati metoda "uscatorul de rufe"! :)

In cazuri deosebite se aplica masuri deosebite!;)

O sticla sparta intamplator (zilnic, daca este cazul), etc....
Sincer nu vad o rezolvare la problema dvs ,daca zgomotele erau produse de grupuri de adolescenti,vecini care stateau la o bere in fata blocului etc puteati sa sesizati politia comunitara.Faptul ca zgomotele sunt ,,normale '' discutii telefonice,mers pe strada ,produse de mai multe persoane va limiteaza optiunile. in general apartamentele de la parterul blocurilor se preteaza mai bine ca spatii comerciale/sedii firme,poate inchiriati,vindeti,faceti un schimb de apartamente daca situatia este chiar de nesuportat.Puteti incerca sa faceti un memoriu la primarie in care sa prezentati problema dvs dar nu cred ca puteti sa ingraditi spatiul respectiv ,vecinii trecand inteleg eu pe un trotuar i nu pe un spatiu verde aflat sub fereastra dvs.
Ultima modificare: Luni, 17 August 2015
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
poate ca nu am precizat corect la inceput. Este vorba despre spatiul de siguranta care inconjoara cladirea. Trotuarul (are 4m latime si pe care ar trebui sa circule toti locatarii si pe care vin cu masinile si le parcheaza cat mai aproape de intrarea in bloc) este situat in fata blocului, paralel cu acesta, la 4m de bloc. si totusi, locatarii merg pe spatiul de siguranta al cladirii. Iar unii chiar se lauda ca atunci cand au chef privesc si pe geam(am niste rolette)
Ultima modificare: Luni, 17 August 2015
elena1975, utilizator

Alte discuții în legătură

Spatiul din jurul blocului crysty83 crysty83 locuiesc intr-un bloc P+4,la parter cum se iese din bloc in partea dreapta.Prin fata geamurilor mele este acea \"bordura de protectie a fundatiei blocului\" ... (vezi toată discuția)
Locuiesc la parter. este normal să se treaca pe sub fereastra mea? Anaalexa Anaalexa Buna ziua, Locuiesc la parter, intr.un apartament situat pe colt. Președintele și administratorul blocului se opun inchiderii grădinii blocului, deși ... (vezi toată discuția)
Bloc fara trotuar in jur, fara ghene de gunoi Taitel2017 Taitel2017 Buna seara, As dori sa va insirui o poveste reala si va rog din suflet sa ma ajutati sa mi clarific gandurile...Acum doi ani am cumparat un apartament in ... (vezi toată discuția)