avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... locuiesc la parter. Este normal să se treaca pe sub ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

locuiesc la parter. Este normal să se treaca pe sub fereastra mea?

Buna ziua,
Locuiesc la parter, intr.un apartament situat pe colt. Președintele și administratorul blocului se opun inchiderii grădinii blocului, deși accesul se poate face si prin alta parte, iar acea minunata alee de sub fereastra mea s.a transformat în loc de trecere pentru toată lumea. Mi s.a spus că este imposibil să se închidă pentru că pe acolo trebuie să treacă locatarii. Am făcut cerere către primărie și...atât, ei nu pot decide pt blocul nostru. Oare...blocul poate decide pentru liniștea mea? E adevărat că e parte comuna, dar gălăgia o suport eu. Ce pot face in aceasta situație?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:42, 4 Aprilie 2017
Sensibilizati vecinii si obtineti-le acordul pe un tabel nominal pentru inchiderea gradinii.
Alta solutie ar fi sa va montati un suport de vreo jumatate de metru ptr uscat rufe pe care il vopsiti in galben sa il vada berbecii cand o iau pe scurtatura. Aveti si motiv, locuiti la parter si probabil nu aveti balcon. Si chiar daca ati avea, chilotii se usuca mai natural in aer liber.
Asociatia nu va poate sanctiona daca montati asa ceva pe fatada cladirii.
~ Conținut șters la cerere ~
cyan a scris:

Asociatia nu va poate sanctiona daca montati asa ceva pe fatada cladirii.


Nu sunt de acord cu aceasta solutie.
De altfel in mai toate HCL-urile emise de Consiliile locale din toata tara interzic cu desavarsire aceste fapte ca: aerisirea lenjeriei pe geam sau pe balcon, scuturatul carpelor de praf, chiar uscatul rufelor in balcon, dar la o inaltime mai mare decat balustrada acestuia.
Am o vecina cu o marime de 48 de focuri la lenjeria intima care inca nu a renuntat la asi "afisa" rezultatele muncii sale (m-am referit la spalatul rufelor), chiar daca i s-a atras atentia in mod direct, dar o sa stea de vorba cu politistul local...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini cu probleme eryurek eryurek Buna ziua, Vreau sa va impartasesc problema mea si in acelasi timp va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac. Locuiesc intr-un apartament la etajul 2 de 3 ... (vezi toată discuția)
A cui este dreptatea? a mea, sau a vecinului? daniilafe daniilafe Locuiesc intr-un bloc, la etajul I. Apartamentul este cu vedere spre spatele blocului, implicit si balconul (terasa) apartamentului. In spatele blocului, este ... (vezi toată discuția)
Haine intinse in scara blocului Desy99 Desy99 Buna. Am si eu o intrebare: locuiesc la et 6 intr-un bloc nou construit si am o vecina care intinde lenjeria la uscat pe balustrada si isi usuca toate hainele ... (vezi toată discuția)