avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... A cui este dreptatea? A mea, sau a vecinului?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

A cui este dreptatea? A mea, sau a vecinului?

Locuiesc intr-un bloc, la etajul I. Apartamentul este cu vedere spre spatele blocului, implicit si balconul (terasa) apartamentului. In spatele blocului, este o portiune ingusta de iarba, si apoi un gard care delimiteaza suprafata cartierului in care locuiesc de o alta suprafata, tot cu iarba. Pe niciuna din suprafetele de iarba, nici pe cea care apartine cartierului si nici cealalta nu se plimba nimeni, nu este loc de joaca pentru copii. Obisnuiesc sa scutur rufe in balcon, si peste balustrada balconului. Sub apartamentul in care locuiesc este un alt apartament care era gol (nu era locuit). Azi dimineata, am scuturat peste balustrada o garnitura de pat. Ma trezesc ca urla la mine un domn, din balconul de dedesupt, care zicea ca e curios ce anume o sa mai scutur. Ei bine, specific faptul ca nu scutur peste balustrada nimic care sa murdareasca balconul de sub apartamentul meu, nu arunc macare sau alte lucruri peste balustrada. Intrebarea mea: exista vreo lege care sa imi interzica sa scutur rufe peste balustrada? Cum ma poate ataca acest vecin? Ciudat este faptul ca, daca tot a fost deranjat, nu a venit sa imi bata la usa si sa spuna ce anume il deranjeaza si rezolvam problema, dar dansul o preferat sa urle, iar eu....am vecini care scutura rufe, si niciodata nu stau sa le fac morala, pentru ca locuim intr-o zona in care se depune praf tot timpul in balcon, deci, oricum trebuie sa curat mereu, cu sau fara vecinii care scutura rufe, sau ce or mai scutura dansii. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 15:35, 1 Decembrie 2010
Dreptatea este la mijloc ,ca intotdeauna
Existenta in imobile ,obliga la respectarea normelor legale si de alta natura necesare realizarii si mentinerii unui climat amiabil intre vecini
Avand in vedere ca vecinul este nou mutat in bloc ,este de preferat sa aveti o atitudine intelegatoare,sa nu discutati sub efectul strssului de moment ,astfel incat sa incercati sa ii creionati ideea ca traiul in comun obliga la atitudini conciliante si nu puse ,cu orice ocazie pe scandal
Incercati si pliati-va rufele de scuturat astfel incat sa nu ajungeti cu ele peste balconul sau geamul vecinului de jos.
Vreti sa stiti cine are dreptate? Dupa mine, vecinul are dreptate!
Nu suntem noi cei mai in masura sa apreciem si sa dispunem ca X sau Y are dreptate
In fapt viata la bloc este ,in anumite cazuri si o problema ce tine de decenta in relatii intretinerea si buna gospodarire a proprietatii individuale si comune
Este imposibil ca la bloc printr-o actiune ,sa nu il deranjezi pe X ,dar sa-i dai satisfactie si lui Y,dar care nu trebuiesc acutizate si solutionate numai prin masuri extreme
Poate ca vecinul sa aiba dreptate asa cum spune Elga, sau sumate de dreptate cu zice Ynocenta, eu nu cred asa, imi pare rau, eu cred ca dv ai toate dretate, dar daca vecinul ar avea dreptate l-a pierdut intreg cu forma sa de sa i spune. Asta nu inseamna sa faci razboi, si daca nu vine el la tine, dute tu cu ceilalti (prezent sau representati) vecini la el, sa lamuresc cum procedati toti in privinta ordine in casele. Si nu invitatati nici pe cel de la ultimul etaj nici pe cel de parterul. 51% are dreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scuturat de la balcon Punointrebare Punointrebare Bună ziua! Scriu în calitate de președinte al unei asociații de proprietari. Au venit la mine două locatare cu o problemă și, deși nu cred că stă ... (vezi toată discuția)
Locuiesc la parter. este normal să se treaca pe sub fereastra mea? Anaalexa Anaalexa Buna ziua, Locuiesc la parter, intr.un apartament situat pe colt. Președintele și administratorul blocului se opun inchiderii grădinii blocului, deși ... (vezi toată discuția)
Drepturile locatarlor Monica1987 Monica1987 Buna ziua Locuiesc la bloc si muncesc in 3 schimburi, vecinii mei au obiceiuri in care nu cred ca exista o zi sa nu ma deranjeze. In primul rand obiceiul cel ... (vezi toată discuția)