avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare- cumparare - proprietar cu dementa alzheimar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare- cumparare - proprietar cu dementa alzheimar

Buna ziua. As dori sa va intreb care este procedura sigura (neatacabila in instanta) de a face un act de vanzare cumparare sau donatie (cu clauza de intretinere) a unui apartament de catre o persoana de 80 de ani cu dementa Alzheimar forma usoara MMSE 23/30 si nedeplasabila? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Alicebrandusa , utilizator 08:06, 18 August 2015
Daca dupa efectuarea unei expertize psihiatrice de catre institutul national de medicina legala se considera ca persoana are discernamantul necesar pt a incheia acte juridice,un notar public se poate deplasa la domiciliu pt incheierea actelor.
Este necesar un certificat medico-legal care sa ateste starea de sanatate psihica a donatorului. si ca, nu are discernamantul atat de alterat,incat poate face acte de instrainare in mod legal.
Am aflat ceva despre instituirea curatelei prin judecatorie. Va rog sa-mi spuneti ce trebuie facut si cat de sigur este. Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire DDDttt DDDttt Am si eu o intrebare, tatal meu a mostenit dupa moartea parintilor lui , doua case si cateva terenuri , acesta este pensionat pe caz de boala momentan si ... (vezi toată discuția)
Contestarea unei vanzari in cazul unui bolnav de alzheimer ina_enache ina_enache Buna ziua. As vrea sa imi spuneti parerea dvs. legata de urmatoarea problema. Tatul si fratele mau au murit recent, iar mama a fost diagnosticata cu ... (vezi toată discuția)
Unde pot găsi un notar public care se deplasează la domiciliu ... CBM CBM Unde pot găsi un notar plublic care se deplasează la domiciliu ? (vezi toată discuția)