avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contestarea promisiunii de vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contestarea promisiunii de vanzare

un proces pierdut in dauna unei promisiuni de vanzare redactat intre doua persoane , fara martori sau notar, caz in care vanzatorul este decedat ce sanse avem in cazul in care cerem recurs ? cat de solida este aceasta hartie ?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 07:15, 13 Iulie 2009
buna ziua
este solida promisiunea de vinzare dar nu prea inteleg ,dati mai multe amanunte ,vinzatorul a decedat inainte de a se finaliza vinzarea si cine a actionat in judecata si care a fost motivul .
Eu v-as sugera sa verificati inainte de toate care sunt mostenitorii promitentului vanzator si sa ii introduceti in cauza inainte de toate.
Apoi sa vedeti daca a fost dezbatuta succesiunea defunctului promitent vanzator si daca mostenitorii au acceptat succesiunea pur si simplu sau altfel.
In titlu spuneti de o contestare a promisiunii de vnazare.
Interesul ”contestarii” cum spuneti dvs. e clar ca nu poate fi decat al mostenitorilor. Insa in ce contesta aceasta contestare ? Se contesta actul? semnatura? Capacitatea promitentului ? A fost facuta in vreo forma procedurala sau e o simpla discutie?
Despre ce vorbim ?
repectiva promisiune s-a facut in 1996 iar la moartea proprietarei in 1999 nu s-a facut succesiune de catre cei 4 mostenitori. acum au facut succesiunea si a venit acest om care pe baza acestei promisiuni a intentat proces mostenitorilor iar instanta i-a dat castig.avem termen de recurs pina maine si am dori sa stim daca are rost sa facem recurs . avem sanse de reusita ?
a venit acest om care pe baza acestei promisiuni a intentat proces mostenitorilor iar instanta i-a dat castig.avem termen de recurs pina maine si am dori sa stim daca are rost sa facem recurs . avem sanse de reusita ?

cine este acest om si ce calitate aveti dvs?
Inaintea de anul 2001 erau de ajuns acetele scrise de promitentii vanzator si cumparator, dar semnate in fata a doi martori care contrasemnau actul.
Aceasta promisiune, care banuiesc ca a fost trecuta in cartea funciara, trebuie respectata, iar in caz contrar cine nu reptecta promisiunea trebuie sa-l despagubeasca pe celalalt. In acest caz, daca promitetul vanzator, reprezentat de catre mostenitori, nu va vinde va trebui sa repecte acele clauze trecute in "antecontranct": retituirea unui avans sau eu stiu... altceva.
Parerea mea e sa va intelegeti la un pret si incheiati acel contract, decat sa mai cheltuiti. Daca, totusi nu va intelegeti atunci mergeti in instanta si sustinetiva motivele. Consultati totusi un avocat, care la randul lui va studia acel act urmand a va propune variante de rezolvare.
Succes!
secretara la notar a scris:

a venit acest om care pe baza acestei promisiuni a intentat proces mostenitorilor iar instanta i-a dat castig.avem termen de recurs pina maine si am dori sa stim daca are rost sa facem recurs . avem sanse de reusita ?

cine este acest om si ce calitate aveti dvs?
Inaintea de anul 2001 erau de ajuns acetele scrise de promitentii vanzator si cumparator, dar semnate in fata a doi martori care contrasemnau actul.


Curios din fire, vă întreb eu ce s-a întîmplat după anul de graţie 2001? Nu mai sunt valabile antecontractele sub semnătură privată? Înainte erau, apoi nu? Un temei legal ne-aţi putea oferi?

Întrebări, întrebări... Cam retorice, zic eu, curiosul din fire.

:yeah:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. mentionez ca ma rasfoit forumul dar nu am regasit ... Utilizator628 Utilizator628 Buna ziua. Mentionez ca ma rasfoit forumul dar nu am regasit o speta similara, drept pentru care va rog, in masura timpului disponibil, sa va exprimati un ... (vezi toată discuția)
Valoare act scris de mana alexmar alexmar as dori sa stiu daca se considera ca autentic un act scris de mana, si semnat de martori, prin care un cetatean vinde unei alte persoane o parcela de teren. ... (vezi toată discuția)
Anularea promisiuni de vanzare mirela andrada mirela andrada cum se poate anula o promisiune de vinzare sub semnatura privata la terenuri cu legea 18/1991 care au o interdictie de vanzare pe 10 ani (vezi toată discuția)