avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Export in afara Uniunii Europene
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Export in afara Uniunii Europene

Buna ziua

Suntem o microintreprindere ce se ocupa cu producerea si comercializarea ceasurilor de perete. Dorim sa comercializam aceste ceasuri de perete si in afara spatiului Comunitatii Europene insa ne-am lovit de o problema.
Cei de la Posta Romana ne-au informat ca pentru ca o persoana juridica din Romania sa poata trimite un colet in afara Uniunii Europene este necesara o declaratie intocmita de catre un comisionar vamal, indiferent de valoarea produsului.
Am luat legatura cu un comisionar vamal care ne-a informat ca tariful pentru aceasta declaratie este de 145 lei pentru fiecare colet trimis.
Mentionez ca pretul pentru un astfel de ceas este de 30 - 35 euro, drept urmare pretul ceasului este egal cu cel al declaratiei vamale. Avand in vedere faptul ca clientii nostri sunt persoane fizice, ne aflam intr-o situatie neplacuta, avand in vedere faptul ca declaratia vamala costa la fel de mult ca un ceas.
Exista potrivit legii romane o posibilitate prin care sa comercializam produsele noastre fara ajutorul unui comisionar vamal sau platind o taxa mai mica?

Va multumesc pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 14:30, 1 Septembrie 2015
Puteti sa o face dvs.
Mergeti la vama, va luati un nr eori si va ocupati personal de export.
La inceput o sa va loviti de anumite bariere legislative( mai trebuie o foaie, o stampila acolo, una dincolo)...dar cu timpul le invatati si o sa fie simplu.
Exporturile sunt scutite de taxe. Doar timp va ia..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana fizica colet primit din afara ue danescucatalinconstantin danescucatalinconstantin Am primit un colet din China si am mers la OP 7 Vama din Pitesti, unde vamesul de acolo m-a trimis la Vama Pitesti pentru a face o declaratie pe proprie ... (vezi toată discuția)
Inregistrare eori analici analici Buna ziua o firma care face import trebuie sa se inregistreze in EORI? (vezi toată discuția)
Cumparaturi pe ebay,shipping, taxe vamale, taxe postale, tva.... ContSters169673 ContSters169673 Am cumparat niste pandantive si cercei de argint si doua ceasuri de mana vechi, am platit valoarea lor 830 dolari + 70 dolari shipping + 33 taxa de paypal, ... (vezi toată discuția)