avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Actiune anulata ca netimbrata, solutie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Actiune anulata ca netimbrata, solutie

Buna ziua

Am depus o actiune in instanta, am primit acasa o adresa prin care trebuia sa achit o taxa judiciara de timbru.Am trimis-o prin curierat dar din pacate am depasit termenul de depunere cu cateva zile motiv pentru care mi-a anulat actiunea ca netimbrata, am depus cerere de reexaminare care a fost respinsa si ea.

Ce pot sa fac, sa mai depun o data cererea de chemare in judecata si sa platesc taxa din nou?sau as putea sa depun iar cererea si sa cer conexarea cu dosarul la care am platit taxa?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:02, 18 August 2015
Formulati din nou cererea dechemare in judecata la care anexati taxa de timbru .
Multumesc pentru raspuns

Deci sa inteleg ca trebuie sa platesc din nou taxa pentru ca am intarziat cu 2,3 zile.

Daca stie cineva o alta posibilitate va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Intr-adevar, trebuie sa formulati o alta cerere si sa depuenti o noua taxa judiciara de timbru.Taxa judiciara de timbru platita anterior va poate fi restituita ,la cerere,conform art.45(1)lit.d) din OUG nr.80/2013 privind taxele judiciare de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare taxă de timbru judiciar, în cât timp trebuie s-o plătesc? ce se întâmplă dacă depășesc termenul? nicoara_a nicoara_a Buna ziua, Am depus o cerere pt recalcularea pensiei si am primit o comunicare din partea judecatoriei cum ca in termen de zece zile de la primirea ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru judiciar eronata in minus seldom seldom Buna ziua, Azi mi-a venit o comunicare ca trebuie sa achit taxa judiciara de timbru 0 si am drept de contestatie in 3 zile, sub sanctiunea anularii ... (vezi toată discuția)
Comunicare incheierii ili47 ili47 Buna ziua,prietena mea a depus cerere pt, ajutor public judiciar , la data de 27.sept 2016 pe portal apare respinsa cu drept de reexaminare , Cand primeste ... (vezi toată discuția)