avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ABSENTARE NEMOTIVATA DE LA SERVICIU
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ABSENTARE NEMOTIVATA DE LA SERVICIU

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Conduc un departament administrativ intr-o firma, format din 8 persoane si in fiecare an avem aceiasi problema legata de plecarea angajatilor in concediu de odihna, respectiv faptul ca programarea de la inceput de an nu se respecta, deoarece putini isi fac planuri de concediu din ianuarie.
Am instituit o regula care este echitabila pentru toti angajatii si anume sa nu plece in concediu 2 persoane deodata si sa se inteleaga ei cu plecarea in concediu.
Saptamana trecuta joi unul din angajati m-a anuntat ca de luni 17.08.2015 pleaca in concediu, cu toate ca un coleg este in concediu pina in 21.08.2015.
Eu i-am spus ca nu poate pleca decat din 24.08.2015 insa de ieri 17.08.2015 nu s-a mai prezentat la serviciu.
Vineri la terminarea programului nu a mai pomenit nimic despre intentiile lui si nici nu si-a facut cerere de concediu.
Ce pot sa fac in acest caz ? Nu vreau sa fac scandal in firma insa nici nu doresc sa se creeze un precedent vis-a vis de acest subiect.
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:49, 19 August 2015
Sunt doua posibilitati :
- fie il pontati nemotivat si apoi demarati procedura cercetarii disciplinare.

- fie il pontati nemotivat si nu demarati procedura cercetarii disciplinare.

Dupa cate absente nemotivate i se poate desface contractul de munca?
Daca lipseste 2 saptamani sa il pontam 10 zile nemotivat?
Numarul de absente nemotivate dupa care se poate demara procedura cercetarii disciplinare trebuie sa fie prevazut in reg.Intern al angajatorului. Legislatia muncii nu prevede niciun astfel de numar.

Intr-adevar, sunt 10 zile lucratoare in doua saptamani in care il pontati nemotivat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absente nemotivate dianapav dianapav Am situatii in care unii salariati nu vin o zi la serviciu. Nu au cerere de CO, CFS, nimic. Ar trebui sa il pontez nemotivat. Trebuie facuta toata procedura de ... (vezi toată discuția)
Incetare cim pentru absente nemotivate mariamarineci mariamarineci Buna ziua, O angajata si-a dat demisia incepand cu 29.10.2015. Angajatorul i-a cerut sa stea in perioada de preaviz, dar acesta nu doreste. Cum procedez? Ii ... (vezi toată discuția)
Ccc pana la 2 ani - incetare contract hogye lavinia hogye lavinia Daca o persoana care are contractul individual de munca suspendat pentru crestere copil pana la 2 ani nu se prezinta la sediul societatii , ce demersuri poate ... (vezi toată discuția)