Am situatii in care unii salariati nu vin o zi la serviciu. Nu au cerere de CO, CFS, nimic. Ar trebui sa il pontez nemotivat. Trebuie facuta toata procedura de cercetare disciplinara? Suspend CIM pentru o zi de nemotivat in revisal?
Multumesc. Eu am sunat la ITM la inceputul anului si mi-au spus ca pentru a ponta nemotivat trebuie sa fac cercetarea disciplinara pentru a demonstra ca nu a avut un motiv temeinic pentru care a lipsit. Am situatii cand intr-o saptamana sunt si trei nemotivati. Conform carui articol din lege pot evita toata procedura de care v-am mentionat?
Daca va uitati in Codul Muncii , nu veti gasi ceea ce spun cei de la ITM-ul la care ati sunat.
Angajatorul are obligatia de a tine la locul de munca evidenta orelor de munca prestate zilnic de fiecare salariat ..... prin urmare, daca un salariat lipseste nemotivat angajatorul il va ponta absent nemotivat, urmand ca in functie de prevederile din reg.intern sa demareze sau nu cercetarea disciplinara a salariatului respectiv.
Angajatorul dispune de prerogativă disciplinară, având dreptul de a aplica, potrivit legii, sancţiuni disciplinare salariaţilor săi ori de câte ori constată că aceştia au săvârşit o abatere disciplinară. (art.247 alin.1 C.mun.).
Pe cale de interpretare, angajatorul are dreptul si nu obligatia de a aplica sanctiuni disciplinare.
Demisie
marianapirvu
buna ziua, ce pot face in situatia in care un salariat a lipsit nemotivat si cand a venit a spus ca isi da demisia fara sa argumenteze din ce motive si mai ... (vezi toată discuția)