Iata care e problema: in urma cu 2 saptamani a fost o avarie , un por a facut conducta de apa rece a blocului sa cedeze, la coloana principala, care este proprietate COMUNA. Si asa cum a zis instalatorul ,( pe care chiar ea , administratora ,l-a platit atunci...) este datoria asociatiei s-o repare. Administratora, dupa 2 zile ....face ea un proces verbal ...pune pe cativa din comitet sa semneze ...si acolo spune ca ;A constatat ca defectiunea era la "T " ul coloanei, t-ul ce pleaca spre mine ..si ca eu trebuie sa platesc. Unii spun ca T-ul face parte din coloana ...altii ..ca din coloana e pe orizontala. Dar nu a venit nimeni sa vada ce si cum e acolo...(cum au constatat?). Intrebarea ar fi daca trebuie sa platesc EU sau Asociatia inlocuirea coloanei , avand in vedere ca porul a aparut la T-ul care pleaca spre apart. meu. pe orizontal( asta e nelamurirea).
Nu e mare suma , dar nu stiu cum e corect .E 250 lei. Dar as fi vrut o parere corecta.
E nevoie de un raport de constatare a instalatorului.
Dupa cum afisrmati dumneavostra problema a aparut pe acel T; ASADAR E PARTE COMUNA.
Pe de alta parte, e vorba de aparitia unui por, nu de o avarie provocata de dumneavostra.
Asta se mai cheama RNF: risc normal de fabricatie.
In opinia mea ar trebui sa fie preluat acest risc tot pe partea comuna.
Coloana "T", cum se mai numeste acel cot, face parte din proprietatea comuna, deci trebuie reparat si achitat de asociatia de proprietari.
Ca sa aveti un argument pentru a arata ca este proprietate comuna, va spun urmatoarele:
- se scoate coloana "T" de pe coloana de apa si se pune un dop ca sa nu curga apa si sa inunde apartamentele;
- cine va fi afectat de aceasta intrerupere? Evident toate apartamentele de pe coloana respectiva, deoarece fluxul apei va fi intrerupt. Asadar coloana verticala si coloanele "T" sunt parti comune.
Dupa aceeasi logica, daca fisura ar fi fost pe teava dv. orizontala si s-ar pune un dop la locul defect, afectat ati fi fost numai dv. Restul proprietarilor de pe coloana ar fi avut apa.
In felul acesta se judeca daca o parte sau alta din coloana de apa, de gaze, de caldura etc. este sau nu este parte comuna sau individuala.
Delimitare parte comuna
aoa
salutare,
am o problema a carei rezolvare nu am gasit-o reglementata nicaieri si de aceea apelez la cunostintele voastre (poate ati trecut prin asa ceva!): ... (vezi toată discuția)